Πτωτικά οι μετοχές στην Ασία, πάνω το πετρέλαιο

Συνεχίζεται η πτώση που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της FED

Οι τιμές των μετοχών στην περιοχή της Ασίας υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις επιπτώσεις της μετατόπισης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 3,3% και κινήθηκε χαμηλότερα των 28.000 μονάδων για πρώτη φορά σε ένα μήνα, ενώ

ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε 1%.

Πτωτικά 1,8% κινήθηκε ο χρηματιστηριακός δείκτης της Αυστραλίας.

Σε ότι αφορά τους επί μέρους κλάδους οι μετοχές των τραπεζών, των εταιρειών ενέργειας που τείνουν να είναι ευαίσθητες στις διακυμάνσεις της οικονομίας έχουν μειωθεί απότομα μετά τη συνάντηση της Fed την Τετάρτη, όταν η κεντρική τράπεζα αιφνιδίασε τους επενδυτές, σημειώνοντας ότι αναμένει αύξηση των επιτοκίων.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ανέκαμψε 0,6% στα 1.773,12 δολ. μετά από ένα σερί πτώσης έξι ημερών, αλλά παρέμεινε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου.

Το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε, με την αρχική κίνηση να πυροδοτείται από τον ΟΠΕΚ, λέγοντας ότι η ομάδα παραγωγών ανέμενε περιορισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ φέτος παρά τις αυξανόμενες τιμές. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν 46 σεντς στα 73,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ του West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε 55 σεντς στα 72,19 $ το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα