Πτώση 4,2% στην τιμή του πετρελαίου

Όπως μεταδίδει ο Reuters, η πτώση στη τιμή του πετρελαίου οφείλεται στη αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ και της παράλληλης μείωσης των τιμών πώλησης από την Σαουδική Αραβία.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν

κατά 4,2%, σήμερα Δευτέρα 8/1, λόγω της απότομης μείωσης των τιμών πώλησης από τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου, την Σαουδική Αραβία, και της αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ, μεταδίδει το Reuters.

Το αργό Brent υποχώρησε 4,2%, ή 3,38 δολάρια, στα 75,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate έχασαν 4,7% ή 3,52 δολάρια στα 70,29 δολάρια.

Την Κυριακή, η αύξηση της προσφοράς και ο ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους παραγωγούς ώθησαν τη Σαουδική Αραβία να μειώσει την επίσημη τιμή πώλησης της ναυαρχίδας της Arab Light για τους αγοραστές από την Ασία στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 μηνών, υπό τις ανησυχίες για υπερβάλλουσα προσφορά.

Η δραστική μείωση της τιμής πώλησης σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής, κατεύνασε τις ανησυχίες για ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση και αύξηση των τιμών του πετρελαίου από τις εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Keywords
Αναζητήσεις
ptosi-42-stin-timi-tou-petrelaiou.htm
Τυχαία Θέματα