Πρόταση Μομφής - Κουτσούμπας: Μομφή στη ΝΔ, καμία προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς αναδεικνύουμε τον ταξικό χαρακτήρα του Κράτους, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

"Κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνουμε κάθε μέρα μέσα στους χώρους δουλειάς στις γειτονιές στις σχολές, στα σχολεία" ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

"Δεν περιμέναμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Το

κάναμε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όπου εργατικοί φορείς ζητούσαν δομές για προστασία από φυσικές καταστροφές. Παλεύουμε για τα δικαιώματα του λαού. Μομφή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία την ερχόμενη Τρίτη που μπορεί να έχουν εξαντληθεί, να έχουν γονατίσει από την κούραση όμως συνεχίζουν να κάνουν το καθήκον τους όρθιοι και επιμένουν ταυτόχρονα να ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης για το Δημόσιο σύστημα υγείας. Απαιτούν δηλαδή τα αυτονόητα για να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη της πανδημίας να μπορούν να σώζουν ανθρώπινες ζωές", ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

"Μομφή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι αγώνες των φοιτητών των μαθητών που συνεχίζουν να θέλουν ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές σχολές. Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα των τελευταίων ημερών για τα οποία κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσουν να πολλαπλασιαστούν", σημείωσε.

Και πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας: "Τρεις μέρες τώρα ακούμε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανικανότητα τα λάθη την αναλγησία της κυβέρνησης και την αποτυχία του επιτελικού Κράτους. Θα συμφωνήσουμε σε όλα, μόνο που δεν λέτε ότι αυτά είναι γνωρίσματα αντιλαϊκής Κυβέρνησης. Όπως ήταν και η προηγούμενη δική σας. Όλα, βωμός στη λειτουργία του σημερινού αστικού κράτους που έχει ως προτεραιότητα τη θυσία των λαϊκών συμφερόντων για τα οφέλη μιας πολύ μικρής μειοψηφίας. Ένας στυγνός μηχανισμός εξουσίας των λίγων για τα δικά τους άπληστα συμφέροντα. Εμείς αναδεικνύουμε τον ταξικό χαρακτήρα του Κράτους".

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα