Πούτιν: Η συνάντηση με τον Μπάιντεν πήγε καλά - Δεν υπήρξε εχθρότητα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στη Γενεύη, πως στη συνάντηση δεν υπήρξε εχθρότητα και ότι οι συνομιλίες "πήγαν καλά", όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

"Πιστεύω ότι δεν υπήρχε εχθρότητα Οι θέσεις μας διαφέρουν σε πολλά σημεία, αλλά, κατά τη γνώμη μου, ωστόσο, και οι δύο πλευρές κατέδειξαν την επιθυμία να κατανοήσουν η μία την άλλη και να αναζητήσουν τρόπους σύγκλισης θέσεων. Η συνομιλία ήταν πολύ εποικοδομητική", τόνισε ο Πούτιν.

Ο

Πούτιν δήλωσε ότι συζήτησε με τον Μπάιντεν για τη στρατηγική σταθερότητα, τις εμπορικές σχέσεις, την περιφερειακή ασφάλεια και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

"Τα θέματα συζήτησης είναι πιθανώς γνωστά σε όλους, στρατηγική σταθερότητα, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, περιφερειακές συγκρούσεις, εμπορικές σχέσεις, συνεργασία στην Αρκτική, μετξαύ άλλων", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής στη Γενεύη.

"Συμφωνήσαμε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για όλο το φάσμα της συνεργασίας στον διπλωματικό τομέα. Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς συζήτηση. Όπως μου φάνηκε, και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες στο να αναζητηθούν λύσεις".

Η πλειονότητα των κυβερνοεπιθέσεων στον κόσμο προέρχεται από τις ΗΠΑ, η Ρωσία δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των "ηγετικών" χωρών, δήλωσε ο Πούτιν σχετικά με το θέμα. "Από αμερικανικές πηγές προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στον κόσμο πραγματοποιείται από τις ΗΠΑ. Στη δεύτερη θέση είναι ο Καναδάς. Έπειτα ακολουθούν δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής και μετά η Μεγάλη Βρετανία. Η Ρωσία δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν τον κατάλογο χωρών από τις οποίες πραγματοποιείται στον κυβερνοχώρο ο μεγαλύτερος αριθμός κυβερνοεπιθέσεων διαφόρων ειδών".

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι οι πρέσβεις των δύο χωρών θα επιστρέψουν στις εργασίες τους και πρόσθεσε ότι το πότε θα συμβεί αυτό είναι καθαρά τεχνικό ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα