Πούτιν: «Δεν υφίσταται πλέον η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ»

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι μια Ουκρανία οπλισμένη μέχρι τα δόντια είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αποστρατικοποιηθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία δεν υφίσταται πλέον, κατηγορώντας το Κίεβο για την κατάρρευση της συμφωνίας, ενώ διευκρίνισε ότι η Μόσχα αναγνώρισε τις δύο αποσχισθείσες

"Δημοκρατίες" εντός των ορίων των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, αν και κάποια κομμάτια των περιοχών αυτών ελέγχονται από ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στις αποσχισθείσες περιοχές, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή την στιγμή είναι αδύνατο να προβλέψει κάποιος τις συγκεκριμένες δράσεις των ρωσικών μονάδων στο Ντονμπάς.

Οι πιθανές ενέργειες μας στο Ντονμπάς θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στο πεδίο, ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την άδεια και τελικά την πήρε για χρήση στρατού στο εξωτερικό, την ίδια ώρα που η Ευρώπη εξετάζει τις κυρώσεις που μπορεί να επιβάλλει στην Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα