Πούτιν: Δεν σχεδιάζω την αποκατάσταση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας

Μια μέρα μετά την αναγνώριση των αυτονομιστικών δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, ο Ρώσος ηγέτhς δηλώνει ότι «αναγνωρίζει τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να αποκαταστήσει τη ρωσική αυτοκρατορία. «Προβλέψαμε εικασίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποκαταστήσει την αυτοκρατορία (της) εντός αυτοκρατορικών συνόρων», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στο Κρεμλίνο, προσθέτοντας: «Αυτό δεν ανταποκρίνεται

στην πραγματικότητα».

Μόλις χθες ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας — παρά τις προειδοποιήσεις από τη Δύση να μην το κάνει.

Ανακοίνωσε την απόφαση μετά από μια ωριαία ομιλία γεμάτη ιστορικές αναφορές, στην οποία ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία «δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία» και αμφισβήτησε το δικαίωμά της να υπάρχει.

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα «αναγνώρισε τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες» μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και συνεργάζεται με «όλες τις ανεξάρτητες χώρες του μετασοβιετικού χώρου». Ωστόσο, είπε ότι η Ουκρανία αποτελεί εξαίρεση, λέγοντας ότι «χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες για να δημιουργήσει απειλές κατά της Ρωσίας».

«Δυστυχώς μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία, δεν βλέπουμε τέτοιο επίπεδο και ποιότητα αλληλεπίδρασης με την Ουκρανία. Εξαφανίστηκε», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενος στη φιλοδυτική επανάσταση της Ουκρανίας το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα