Πολωνία: Η νέα χώρα – στόχος για το ελληνικό κρασί

Παρουσιάζονται ευκαιρίες ένταξής του στην συγκεκριμένη αγορά. 

Mία από τις χώρες – στόχο για τα επόμενα χρόνια αποτελεί για το ελληνικό κρασί η Πολωνία, σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βαρσοβίας.

Η εν λόγω χώρα συνιστά προς το παρόν τον 10ο προορισμό για τα ελληνικά κρασιά, ωστόσο από την πλευρά της Ελλάδας, όλες οι συμμετοχές και παρουσίες σε κλαδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις γίνονται από μεμονωμένους

παραγωγούς.

Κατά στοιχεία από το γραφείο, δύο είναι οι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την επιτυχία των ελληνικών οίνων στην Πολωνία: Η τιμή διάθεσης και η ψηφιοποίηση όλων των σταδίων και των απαραίτητων εντύπων της διαδικασίας εισαγωγής.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, η πολωνική αγορά οίνου μεγεθύνεται ετησίως με ρυθμούς της τάξης του 5% και άνω κατά μέσο όρο, με εξαίρεση την περσινή χρονιά. Αν και το 2021 απετέλεσε σημαντικό έτος για τις ελληνικές επιδόσεις, αυτές, σε ετήσια τουλάχιστον βάση, δεν έχουν επανέλθει. Ωστόσο, συγκρατείται η πολύ αξιόλογη πορεία που διαγράφει συγκριτικά ο μούστος, οι οίνοι σε συσκευασίες κάτω του δίκιλου και ιδίως τα αφρώδη κρασιά.

Τέλος, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Eurostat, το τρέχον έτος είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη διαδρομή του ελληνικού οίνου στην Πολωνία, παρουσιάζοντας περαιτέρω ευκαιρίες ένταξής του στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα