Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Γόμελ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κρατάει «μκρό καλάθι» για τις διαπραγματεύσεις.  

Στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας στην πόλη Γόμελ, αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κρατάει ««μικρό καλάθι» για τις διαπραγματεύσεις.

«Θα είμαι ειλικρινής, όπως πάντα. Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουν ώστε αργότερα να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης της Ουκρανίας που να αμφιβάλλει ότι εγώ, ως πρόεδρος, προσπάθησα να

σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε μια ακόμη και μικρή ευκαιρία», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Σε διάγγελμά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε «Μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας»

Μεγάλη ρωσική οχηματοπομπή με άρματα κινείται προς το Κίεβο

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες Κυριακή εικονίζουν μεγάλη οχηματοπομπή του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κινούμενη προς την κατεύθυνση του Κιέβου, περίπου 64 χιλιόμετρα μακριά, ανέφερε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Η οχηματοπομπή είχε μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα, τόνισε η Maxar.

Βρισκόταν βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ και συμπεριλάμβανε οχήματα με καύσιμα, εφόδια, καθώς και τεθωρακισμένα, ανάμεσά τους άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατά την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα