Ποια είναι η εταιρεία Zorba Α.Ε. που συνέστησε ο Νίκος Σταθόπουλος - BC Partners

Με το εντυπωσιακό αρχικό κεφάλαιο 55,5 εκατ. ευρώ. 

Το ποσό των 55,5 εκατ. ευρώ είναι το αρχικό κεφάλαιο του νομικού προσώπου που έριξε το fund της BC Partners με την επωνυμία BC Partners GR Investment LP για να επενδύσει στην ελληνική αγορά. To BC Partners GR Investment LP είναι το fund που εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Pet City,

η οποία δραστηριοποιείται στην πώληση προϊόντων για κατοικίδια (από τροφές έως ζώα και αξεσουάρ) μέσα από ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων που ξεπερνάει τα 80 σημεία πώλησης πανελλαδικά.
Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε την έγκρισή της στη συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την BC Partners, του έμμεσου αποκλειστικού ελέγχου της Pet City και των θυγατρικών της.
Τώρα, ο άμεσος έλεγχος γίνεται μέσω του νομικού προσώπου που συνεστήθη προσφάτως για την εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρείας και ενδεχομένως όχι μόνο για αυτή. Το νομικό πρόσωπο φέρει το ελληνικότατο όνομα Zorba Α.Ε. το οποίο συνιστά θυγατρική αντίστοιχου νομικού προσώπου (Zorba S.a.r.l.) που συστάθηκε στο Λουξεμβούργο από το fund BC Partners GR Investment LP. Στη διοίκηση της ελληνικής Zorba Α.Ε. συμμετέχουν τρεις Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό της BC Partners. Ο Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίος είναι πρόεδρος Δ.Σ και μέλη ο κύπριος Ηλίας Στυλιανός και ο Μιχαήλ-Άγγελος Φρουζής (υιός του Κωνσταντίνου Φρουζή).
Η Zorba Α.Ε. είναι εταιρεία συμμετοχών δηλαδή ο σκοπός της είναι η συμμετοχή σε άλλες εταιρείες ενώ μπορεί να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες (επιχειρηματικές, επενδυτικές).
Να σημειωθεί ότι η BC Partners σε συνεργασία με τον όμιλο United Group (βαλκανικών συμφερόντων) έχει επενδύσει μέσω Ολλανδίας στη Nova (πρώην Forthnet), όπου και πάλι τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. κατέχει ο Νίκος Σταθόπουλος.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα