Πέτσας: Οι νεότεροι μεταδίδουν τον ιό μέσα στην οικογένεια-Προστασία των παππούδων

Ενόψει των Χριστουγέννων, μιας κατ’ εξοχήν οικογενειακής γιορτής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως ο ιός εξαπλώνεται πλέον εντός των οικογενειών, απ’ τους νεότερους που τον φέρουν και τον μεταδίδουν στους μεγαλύτερους.

«Είναι πλέον καλά γνωστό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να διατηρείται σε μεγάλα ύψη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15.000.000 και ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται καθημερινά στις 250.000. Στους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από το ECDC, σχεδόν ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται

στο κόκκινο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία, η ηλικιακή ομάδα των 40-65 παρουσιάζει σταθερά την μεγαλύτερη επίπτωση και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 που δείχνει σημεία σταθεροποίησης. Ο ιός – όπως επισημαίνουν οι ειδικοί – πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20-30άρηδων, στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους των οικογενειών. Τώρα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα