Πέτσας: Ο ορίζοντας είναι το Πάσχα

«Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για ορίζοντα το Πάσχα έκανε λόγο ο κύριος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, χωρίς αυτό να σημαίνει

«χορούς και αρνιά» στα χωριά μας.

Ο κύριος λόγος αυτής της εκτίμησης είναι τα εμβόλια, αφού αναμένουμε νέες εγκρίσεις και από άλλες εταιρείες με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα αποθέματα εμβολίων στην χώρα μας.

Υπογράμμισε πως η αμυνα μας απέναντι στον ιό είναι τα εμβόλια, όπως και η άμυνα του ιού είναι οι μεταλλάξεις. Ενώ επισήμανε πως βάση της εξέλιξης των δεδομένων καθοδηγούμαστε να ανοίγουμε η να κλείνουμε.

Το πάσχα, πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κυρίου Πέτσα, είναι ο «ορίζοντας», καθώς αναμένεται να έχουμε έρθει αρκετά πιο κοντά στην κανονικότητα μέχρι τις αρχές Μαΐου. Ενώ σημαντικός παράγοντας είναι ο πολλαπλασιασμός των εμβολίων που περιμένουμε από τα μέσα Απριλίου και μετά. Με λίγα λόγια όσο γρηγορότερα προχορούν οι εμβολιασμοί, τόσο γρηγορότερα θα βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, καθώς και κάποιες καθυστερήσεις που έχουν προκύψει, δήλωσε «δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι υγειονομικοί δεν τρέχουν να κάνουν το εμβόλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα