Πειραιώς Financial Holdings: Στο 27% η συμμετοχή του ΤΧΣ και πάνω από 5% της Helikon Investments

Μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.

Με μία ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τετάρτης η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ενημέρωσε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνολικά 337.599.150 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η κάθε μία, ήτοι ποσοστό 27% επί του συνόλου των κοινών μετοχών εκδόσεως της εταιρείας. Από τις συνολικές μετοχές της εταιρείας που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, 123.761 μετοχές

έχουν περιορισμένα δικαιώματα ψήφου κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 7 α του ν. 3864/2010, όπως ισχύει.

Πριν την αύξηση κεφαλαίου τοπ Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατείχε περίπου 61% των μετοχών της Πειραιώς Financial Holdings.

Παράλληλα, η εταιρεία ενημέρωσε ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει έμμεσα η εταιρεία Helikon Investments Limited (μέσω του Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV) και ενσωματώνονται σε μετοχές υπερέβη στις 07.05.2021 το ελάχιστο όριο του 5%.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία κατέχει έμμεσα 65.217.391 μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 5,216% επί του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της εταιρείας, εξαιρουμένων αυτών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), οι οποίες υπόκεινται στους περιορισμούς του άρθρου 7α του Ν.3864/2010.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGSΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣHELIKON INVESTMENTSΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΜΕΤΟΧΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα