Παραδόθηκε το πρώτο Rafale στην Ελλάδα

Στη νότια Γαλλία έγινε η τελετή παράδοσης του πρώτου ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους Rafale.

Στην αεροπορική βάση στο ISTRES στη Νότια Γαλλία έγινε η τελετή παράδοσης του πρώτου ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους Rafale.

Η πρώτη αυτή παράδοση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή

της σύμβασης για την απόκτηση 18 Rafale. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο μαζί με τα επόμενα πέντε που προέρχονται από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα χρησιμεύσουν για την εκπαίδευση των πιλότων και των τεχνικών της ΠΑ στη Γαλλία, πριν μεταφερθούν στην αεροπορική βάση της ΤΑΝΑΓΡΑΣ.

Στο άμεσο μέλλον, στην Πολεμική Αεροπορία θα ενταχθούν επιπλέον 17 μαχητικά, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation, Eric Trappier, υποδέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, τόνισε ότι τα Rafale «αποτελούν προϊόν των προσπαθειών μας για τη συνεχή ενίσχυση των αποτρεπτικών μας δυνατοτήτων, με σκοπό να εξασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο μας με τον πλέον πειστικό τρόπο».

«Αυτό το ισχυρότατο μαχητικό αεροσκάφος με τις εντυπωσιακές δυνατότητες που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι διαθέτει, καθώς και με το πλήθος των αποστολών που μπορεί να αναλάβει, προσφέρει στη Χώρα μας ένα καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα και φέρνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά σε μια νέα εποχή!» υπογράμμισε ο κ. Φλώρος που πρόσθεσε ότι η συμφωνία και ο τρόπος με τον οποίο έγινε αποτελεί «απτή απόδειξη των εξαιρετικών διμερών σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο κ. Eric Trappier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation δήλωσε: «Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, είναι η σειρά του Rafale να φορέσει με υπερηφάνεια τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την ΠΑ και θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ηγετικής θέσης της Ελλάδας ως μεγάλης περιφερειακής δύναμης. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μία φορά την πλήρη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafale στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα