Πανδημία COVID-19: Κραυγές και ψίθυροι για τα εμβόλια

Η Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:00-18:30.

Η διαχείριση και ο έλεγχος της πανδημίας εξακολουθούν να δυσχεραίνουν την παγκόσμια κοινότητα που αναζητά μια αποτελεσματική απάντηση. Τα μέτρα δημόσιας υγείας, παρά την πρωτοφανή σε χρόνο και κόστος κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας και παρά τα θετικά τους αποτελέσματα, έχουν προκαλέσει κόπωση. Η έξοδος από την περιπέτεια είναι η εισαγωγή του κατάλληλου εμβολιαστικού προγράμματος.

Οι απόψεις για τον εμβολιασμό και την εφαρμογή του διαφέρουν ακόμη και μεταξύ των «ανθρώπων της υγείας».

Σε έρευνα που διεξήχθη στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2020 (7-10/12/2020) με θέμα «Δημόσια Υγεία & Πολιτική Οικονομία της Πανδημίας COVID-19», οι σύνεδροι, στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες του υγειονομικού τομέα και του φαρμάκου, ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους σχετικά με τον μαζικό εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Το 63% των ερωτηθέντων θεωρούν τον εμβολιασμό το ισχυρότερο μέτρο δημόσιας υγείας της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εντούτοις, ενώ το 73% θεωρεί τα εμβόλια που θα διατεθούν ασφαλή, μόνο το 44% πιστεύει ότι τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά και μόνο το 39% απάντησε ότι θα εμβολιαστεί ανεπιφύλακτα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης ότι μόνο το 11% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ενημέρωση που παρέχουν οι δημόσιες αρχές σχετικά με τα εμβόλια είναι πολύ καλή, ενώ το 59% πιστεύει ότι η ενημέρωση δεν είναι ικανοποιητική και το 69% επίσης πιστεύει ότι η ενημέρωση που παρέχουν τα Μ.Μ.Ε. δεν είναι ικανοποιητική.

Για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης, ώστε στον προβλεπόμενο χρόνο να κατακτηθεί η ευκταία ανοσία της κοινότητας και η απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας από τη διπλή παγίδευση της απειλής στην υγεία και της ύφεσης στην οικονομία, οφείλουν να διευκρινιστούν μερικές διαχειριστικές και επιστημονικές διχογνωμίες. Προς τον σκοπό αυτό, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας & την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ» την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:00-18:30.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές: ο Καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, ο Καθηγητής Λοιμωξιολόγος και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Μ.Π. και Επιστημονικός Σύμβουλος Ι.Ο.Β.Ε. Άγγελος Τσακανίκας, και ο Οικονομολόγος Υγείας του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστας Αθανασάκης, ο καθένας από την σκοπιά της ειδικότητάς του, και υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, θα σχολιάσουν τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας της πανδημίας και των εμβολίων και θα προσπαθήσουν να αποσαφηνίσουν τις πλέον καίριες διαφωνίες.

Οι Καθηγητές Γιάννης Κυριόπουλος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας και Γιώργος Παυλάκης, Chief Human Retrovirus Section, Vaccine Branch, Center for Cancer Research, National Cancer Institute, Frederick, Maryland, USA συμμετέχουν και σχολιάζουν, ενώ θα προσφωνήσουν την εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Προέδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Παρακολουθείστε την εκδήλωση σε ζωντανή μετάδοση στη διασύνδεση:

https://youtu.be/uJIRLIBOhdg

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα