Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου με ατομικό ρεκόρ 8,55 μ. την ημέρα των γενεθλίων του

Κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 8,38 μέτρα.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος άλμα σε μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, προσγειώθηκε μετά από 8,55 μέτρα στο άλμα που επιχείρησε στη δεύτερη προσπάθειά του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ξεκίνησε την Παρασκευή 18/3 στο Βελιγράδι. Ο Έλληνας αθλητής κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ την ημέρα των γενεθλίων του, καθώς σήμερα έκλεισε τα 24 του χρόνια. Το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ ήταν 8,38 μ. και το είχε πετύχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης το 2019.

Με αυτό το άλμα ο Τεντόγλου

έγινε ο τρίτος καλύτερος Ευρωπαίος άλτης του μήκους όλων των εποχών, πίσω από τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ (8,71 μ.) και τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα (8,56 μ.). Παράλληλα, ο 24χρονος πρωταθλητής έγινε ο έκτος κορυφαίος αθλητής του μήκους στην ιστορία, έχοντας μπροστά του - εκτός από τους δύο Ευρωπαίους- τον Καρλ Λιούις (8,79 μ.), τον Ιβάν Πεντρόσο (8,62 μ.) και τον Μιγκέλ Πέιτ (8,59 μ.).

Το πρώτο του άλμα ήταν άκυρο αλλά προσγειώθηκε πάνω από τα 8,50 μέτρα. Στο δεύτερο κατέγραψε την επίδοση που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, φτάνοντας στα 8,55 μ.- που είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Η τρίτη προσάθεια ήταν άκυρη. Στην τεταρτη προσπάθεια έκανε άλμα 8,26 μ.. Πέμπτο άλμα δεν έκανε ενώ στο έκτο έφτασε στα 8,51 μέτρα.

Κανένας από τους αντιπάλους του στον τελικό δεν κατάφερε να τον απειλήσει. Ο Τομπάιας Μόντλερ με 8,38 μ. βελτίωσε το ρεκόρ Σουηδίας για να πάρει το αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Αμερικανός Μαρκίς Ντέντι ήταν τρίτος με άλμα στα 8,27 μέτρα.

Στο Stark Arena του Βελιγραδίου ο Τεντόγλου είχε τη δική του κερκίδα. Η μητέρα του, η αδελφή του, ο παππούς του, αλλά και φίλοι του ταξίδεψαν από τα Γρεβενά για να τον υποστηρίξουν. Στα χέρια τους είχαν ελληνικές σημαίες, ενώ φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία του πρωταθλητή και το μήνυμα «Grevena team».

Ο Μίλτος Τεντόγλου γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι και έχει στη «συλλογή» του από ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού, ενώ έχει αναδειχθεί και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο.

To άλμα του Μίλτου Τεντόγλου που του έδωσε το χρυσό στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου

Keywords
Τυχαία Θέματα