Ουκρανία: Πάνω από 1 εκ. τα κρούσματα κορονοϊού, κλείνουν σχολεία και κέντρα εστίασης

Ο κορονοϊός συνεχίζει να πλήττει σημαντικά τις χώρες της Ευρώπης και η Ουκρανία είναι μία από αυτές που έχουν να… ανέβουν έναν μεγάλο γολγοθά.

Η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 1 εκατ. μολύνσεις με 19.588 θανάτους έως σήμερα.

Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση της χώρας είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων και των κέντρων εστίασης ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν η πανδημία

είχε φτάσει το αποκορύφωμά της με 12-14.000 κρούσματα ημερησίως.

Αυτά τα μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι τις 24 Ιανουαρίου και παρά τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση της χώρας, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ έχουν δηλώσει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την εφαρμογή περιορισμών.

«Με την εφαρμογή μιας αυστηρότερης καραντίνας από Παρασκευή 8/1, θα αποφύγουμε μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό ασθενών με Covid-19 και τη συνηθισμένη εποχική γρίπη», δήλωσε ο Στεπάνοφ, σε χθεσινή ανακοίνωση. «Με αυτό τον τρόπο, θα περιορίσουμε τον φόρτο στα νοσοκομεία, διότι ασθενείς με αυτές τις ασθένειες νοσηλεύονται στα ίδια ιδρύματα».

Μάλιστα, η επιβολή των μέτρων αυτών είχε ως αποτέλεσμα η οικονομία της χώρας να έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 5% το 2020 και να μπαίνει σε ύφεση, λόγω των αρχικών μέτρων που είχαν παρθεί τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα