Οριστικά αθώοι οι Κ. Παπαδημητρακόπουλος και Δ. Γρυπάρης της Globo

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Financial Conduct Authority (FCA) απέσυρε τα εντάλματα σύλληψης για τον πρωην CEO Κωνσταντίνο Παπαδημητρακόπουλο και τον πρώην οικονομικό διευθυντή Δημήτρη Γρυπάρη της Globo plc.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η FCA έλαβε βρετανικά και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης τόσο για τον κ. Παπαδημητρακόπουλο όσο και για τον κ. Γρυπάρη και προσπάθησε να τους εκδώσει στην Ελλάδα

για να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για απάτη και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την αξία των μετοχών της Globo πριν από την κατάρρευσή της το Νοέμβριο του 2015, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας.

Το Ελληνικό Εφετείο απέρριψε τα αιτήματα έκδοσης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη. Αφού αρνήθηκαν την έκδοση, οι ελληνικές αρχές κίνησαν τις δικές τους ποινικές διαδικασίες, οι οποίες ήταν ουσιαστικά παρόμοιες με τα αδικήματα που διώκονταν από την FCA.

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος και ο κ. Γρυπάρης αθωώθηκαν σε αυτές τις διαδικασίες, αντίστοιχα, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2021.

«Μόλις πρόσφατα μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε λεπτομέρειες για τις αθωώσεις τους στην Ελλάδα. Τον Ιανουάριο του 2024, μετά την τελευταία ανασκόπηση της δίωξης, έχοντας εξετάσει όλους τους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαθέσιμων αποδεκτών αποδεικτικών στοιχείων και της επίδρασης στη δίωξή μας για τις αθωωτικές αποφάσεις του κ. Παπαδημητρακόπουλου και του κ. Γρυπάρη στις εγχώριες ελληνικές διώξεις, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι πλέον προς το δημόσιο συμφέρον να συνεχιστεί η δίωξη. Η απόσυρση των ενταλμάτων τερματίζει τη δίωξη», αναφέρει η ρυθμιστική αρχή

Keywords
Αναζητήσεις
oristika-athooi-oi-k-papadimitrakopoulos-kai-d-gryparis-tis-globo.htm
Τυχαία Θέματα