ΟΠΑΠ: Προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η εταιρεία καλείται να πληρώσει 24,5 εκατ. ευρώ, ύστερα από καταγγελίες πρώην πρακτόρων και του ΣΕΠΠ.

Όπως είχε ανακοινώσει ότι θα πράξει από τις 29 Σεπτεμβρίου ο ΟΠΑΠ κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η προσφυγή της εταιρείας κατά της υπ' αρ. 787/2022 αποφάσεως της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται

ότι ο ΟΠΑΠ καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 24,5 εκατ. ευρώ, ύστερα από καταγγελίες πρώην πρακτόρων και του ΣΕΠΠ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων, οι όροι της Σύμβασης Πρακτόρευσης 2017 μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και των πρακτορείων, κατά τα προβλεπόμενα στο άρ. 13 της εν λόγω Σύμβασης περί «Απαγόρευσης ανταγωνισμού – παρεπόμενων δραστηριοτήτων» για τις λεγόμενες δευτερεύουσες υπηρεσίες, καθώς και η συμπεριφορά της ΟΠΑΠ την εξεταζόμενη περίοδο (2017-2021), αντίκεινται τόσο στα άρθρα 1 και 2 ν. 3959/2011 όσο και στα άρθρα 101 και 102 ΣΛΕΕ.

Ειδικότερα, με το άρ. 13 της Σύμβασης Πρακτόρευσης του 2017 επιβάλλεται από την ΟΠΑΠ στα πρακτορεία, σε σχέση με τις δευτερεύουσες υπηρεσίες, ρήτρα απαγόρευσης ανταγωνισμού και αποκλειστικότητας έναντι της ίδιας, των εταιρειών του Ομίλου της ή και τρίτων με τους οποίους και τηρεί σχέση συνεργασίας, η οποία επίσης αποτελεί συνδυαστικά και πρακτική δεσμοποίησης.

Keywords
Αναζητήσεις
opap-prosfygi-kata-tis-apofasis-tis-epitropis-antagonismou.htm
Τυχαία Θέματα