Ομόλογο CPLP Shipping Holdings: Ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο

Το ομόλογο της CPLP 5ετους διάρκειας και ύψους 150 εκατ. ευρώ, προσέλκυσε χιλιάδες επενδυτές με τη συνολική ζήτηση να ανέρχεται στα €801,37 εκατ . ευρώ.

Ξεκινά, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του ομολόγου της CPLP Shipping Holdings, που εκδόθηκε με εγγυήτρια την Capital Product Partners (CPLP) συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο ειδική εκδήλωση με τα στελέχη του ΧΑ να υποδέχονται την διοίκηση της CPLP και τα στελέχη

της CPLP να χτυπούν το κουδούνι της έναρξης της συνεδρίασης.

Το ομόλογο της CPLP 5ετους διάρκειας και ύψους 150 εκατ. ευρώ, προσέλκυσε χιλιάδες επενδυτές με τη συνολική ζήτηση να ανέρχεται στα €801,37 εκατ . ευρώ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 5,3 φορές, αποτελώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες υπερκαλύψεις που έχουν λάβει χώρα στην ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων, καθώς το συνολικό ποσοστό υπερκάλυψης των 13 υφιστάμενων εκδόσεων στο ελληνικό Χρηματιστήριο κυμαινόταν σε μέσα επίπεδα κάλυψης στις 2,7 φορές. Η απόδοση και το επιτόκιο καθορίστηκαν στο 2,65% στο κατώτατο σχεδόν σημείο του αρχικού εύρους που ήταν 2,60%-3,00.

Όπως αναφέρεται σε ευχαριστήρια επιστολή της CPLP προς το επενδυτικό κοινό, τους αναδόχους και τις εταιρείες συμβούλων, τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς από την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου (η «Έκδοση») ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ και οι δαπάνες Έκδοσης εκτιμώνται σε 4,8 εκατ. ευρώ περίπου και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, αφαιρουμένων των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης του ΚΟΔ θα ανέλθουν σε καθαρό ποσό 145,2 εκατ. ευρώ. Τα ως άνω συνολικά καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια, θα χρησιμοποιηθούν, αρχής γενομένης από την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και πάντως όχι πέραν της 01.07.2022, για την αγορά εκ μέρους της Εκδότριας, σε εύλογη αξία, από την CGC Operating Corp. του συνόλου των μετοχών των Υπό Εξαγορά Εταιρειών βάσει της Συμφωνίας Προαίρεσης.

Για την αποτίμηση της εύλογης αξίας της καθαρής θέσης των Υπό Εξαγορά Εταιρειών διενεργήθηκε έκθεση αποτίμησης από την KPMG Σύμβουλοι Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα