ΟΗΕ: Τουλάχιστον 1.081 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία

Μόνο οι νεκροί από την επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης εκτιμώνται σε 300. 

Τουλάχιστον 1.081 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ νέοι υπολογισμοί ανεβάζουν τους νεκρούς της επίθεσης στο θέατρο της Μαριούπολης στους 300. Στο πεδίο των μαχών, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα ότι ρωσικές δυνάμεις

κατάφεραν μερικώς να δημιουργήσουν έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία από εδάφη στην ουκρανική περιοχή Ντονέτσκ. Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις στα περίχωρα του Κιέβου, στο Χάρκοβο και το Ντνίπρο.

Ο Πούτιν βέβαια δεν τα βλέπει αυτά και συνεχίζει να κατηγορεί τη Δύση για διάφορα, όπως το ότι γ Δύση ότι επιχειρεί να ακυρώσει τον ρωσικό πολιτισμό, μεταξύ άλλων τα έργα μεγάλων συνθετών όπως ο Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

«Σήμερα προσπαθούν να ακυρώσουν έναν ολόκληρο πολιτισμό χιλίων ετών, τον λαό μας», είπε ο Πούτιν στη διάρκεια μιας συνάντησης με προσωπικότητες του πολιτισμού, αναφερόμενος στην ακύρωση εκδηλώσεων με επίκεντρο Ρώσους δημιουργούς σε ορισμένες δυτικές χώρες τις τελευταίες εβδομάδες. «Με αυτόν τον τρόπο απαγορεύουν τους Ρώσους συγγραφείς και τα βιβλία», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους συνέκρινε την ακύρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων με το κάψιμο των βιβλίων που οργάνωναν οι ναζιστές. «Την τελευταία φορά, ήταν οι ναζί στη Γερμανία, πριν από περίπου 90 χρόνια, οι οποίοι πραγματοποιούσαν μια τέτοια εκστρατεία καταστροφής ενός ανεπιθύμητου πολιτισμού. Θυμόμαστε καλά τις εικόνες των βιβλίων να καίγονται σε δημόσιες πλατείες», σημείωσε.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα