Οι ΗΠΑ «αγάπησαν» τον Μαδούρο

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης πήγαν στο Καράκας για να συζητήσουν το ενδεχόμενο προμήθειας πετρελαίου και να χαλαρώσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Βενεζουέλα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κυρώσεων στη Βενεζουέλα, ώστε η χώρα να αρχίσει να παράγει περισσότερο πετρέλαιο και να το πουλά στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με άτομο με άμεση γνώση του θέματος, όπως μεταδίδει το CNN.

Η κίνηση θα αποσκοπούσε στη μείωση της παγκόσμιας εξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην απομόνωση της Ρωσίας από έναν από τους βασικούς συμμάχους της στη Νότια Αμερική, είπε το ίδιο πρόσωπο.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για το Δυτικό Ημισφαίριο, Χουάν Γκονζάλες και του ειδικού προεδρικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για υποθέσεις ομήρων, Ρότζερ Κάρστενς, στάλθηκαν στο Καράκας το Σαββατοκύριακο για συνομιλίες σχετικά με το θέμα με την κυβέρνηση Μαδούρο (φωτο), είπε το ίδιο πρόσωπο, καθώς και για να συζητήσουν την αμερικανική πολίτες που κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά το ταξίδι των αξιωματούχων στη Βενεζουέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα