Ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε θάρρος για Intralot

Η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τα σχέδια εισαγωγής της θυγατρικής Intralot Inc στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης 82 ετών, μιλώντας στη γενική συνέλευση της εταιρείας την Τρίτη 29/6 παραδέχτηκε ότι το κούρεμα των ομολόγων έπρεπε να λυθεί για να μπορέσει

η εταιρεία να κινηθεί χωρίς ανυπέρβλητα εμπόδια. Η διοίκηση της εταιρείας εστιάζει πλέον στην ανάπτυξη των εργασιών στις ΗΠΑ και στην θυγατρική Intralot Inc, η οποία δεν αποκλείεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της Intralot ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα και τη συμφωνία με τους ομολογιούχους ήταν περίπλοκες και πολύμηνες καθώς ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020 και στόχος είχαν να βρεθεί μια συναινετική λύση που να ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προσθέτοντας ότι εάν η συμφωνία παρατεινόταν έως τον Σεπτέμβριο του 2021, δηλαδή στη λήξη του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά (δηλαδή χειρότερα).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης οι ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της Intralot στην Αμερική (Intralot Inc.). Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης η συμμετοχή αυτή φτάνει προς το παρόν το 18%-19% αλλά η διαδικασία αυτή παραμένει ανοιχτή και μπορεί να φτάσει το 49%.

"Είμαστε βέβαιοι πλέον ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που έχουμε χτίσει στους κλάδους των τυχερών παιχνιδιών”, τόνισε ο κ. Κόκκαλης υπογραμμίζοντας ότι η βασική προσπάθεια θα επικεντρωθεί στη "θυγατρική της Αμερικής, η οποία έχει φέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα στον όμιλο”.

"Παραμένουμε οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας στην Αμερική και αυτή παραμένει σημαντικός παράγοντας συνεισφοράς στα μεγέθη του ομίλου”, σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ιntralot Χρ. Σφάτος, ενώ ο κ. Κόκκαλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν τον όμιλο να ετοιμάζει την είσοδο της Intralot Inc στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σφάτο η διπλή ανταλλαγή που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ και με αυτούς του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ που λήγει το 2024 θα οδηγήσει σε μείωση του δανεισμού του ομίλου κατά 110 έως 180 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα