Ο Μακρόν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Στη μάχη κατά του Covid έχει ριχτεί ο Μακρόν με συνεντεύξεις αλλά και δηλώσεις μέσω twitter. Χθες δήλωσε ότι "όλοι οι ενήλικες Γάλλοι που το επιθυμούν, θα εμβολιασθούν έως το τέλος του καλοκαιριού".

Στη μάχη κατά του Covid έχει βγει τελευταία ο Εμανουέλ Μακρόν με συνεντεύξεις σε διάφορες τηλεοράσεις αλλά και δηλώσεις μέσω twitter, όπως η χθεσινή του δέσμευση ότι "όλοι οι ενήλικες Γάλλοι που το επιθυμούν, θα εμβολιασθούν έως το

τέλος του καλοκαιριού" όπως δηλώνει.

Ο Μακρόν θέλει να καθησυχάσει και φαίνεται να παίρνει τον αγώνα στα χέρια του, έχοντας εκπλήξει τους πάντες με την άρνησή του για ένα τρίτο λοκντάουν όπως επιμόνως συμβούλευε το υγειονομικό συμβούλιο.

Έδειξε ότι μπορεί να αποδεσμευτεί από την υγειονομική "τυραννία" όπως φωνάζουν πολλοί, να ζυγίσει την ψυχολογική και άλλη κούραση του λαού, την απόγνωση των νέων, το οικονομικό αδιέξοδο και να δώσει κάποιες θετικές προοπτικές.

Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξει με τον ιό που έχει μεν σταθεροποιηθεί, σε ένα υψηλό όμως επίπεδο, με κίνδυνο την εκτόξευσή του από τις μεταλλάξεις. Το δυσάρεστο νέο είναι η μετάλλαξη της αγγλικής μετάλλαξης που εντοπίσθηκε νοτιοδυτικά της χώρας.

Περισσότερα εμβόλια

Για την επιτάχυνση της παραγωγής των εμβολίων, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η Γαλλία θα συμβάλλει από τα τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου με 4 εργοστάσια που θα προστεθούν στην παραγωγή μέσω francise καθώς και το εργοστάσιο της Sanofi που βρίσκεται στη Γερμανία.

Ένθερμος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής συνεργασίας δήλωσε ότι "υπερασπίζομαι τη στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει με τη Γερμανία, με την ΕΕ που είναι να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό ως Ευρωπαίοι.

Θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον ιό, μόνο εάν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης όπου κυκλοφορούμε ελεύθερα, καταφέρουμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό και την ίδια εκστρατεία εμβολιασμού" υπογραμμίζει.

Πηγή: DW

Keywords
Τυχαία Θέματα