Ο Elon Musk έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ξεπέρασε τον Bezos

Ο Elon Musk είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Ένα ράλι 4,8% της μετοχής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης έδωσε ώθηση στον Musk ώστε να ξεπεράσει τον ιδρυτή της Amazon.com, Jeff Bezos, στη λίστα Bloomberg Billionaires, η οποία κατατάσσει κατά σειρά περιουσίας τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική μηχανικός διαθέτει πλέον

προσωπική περιουσία αξίας 188,5 δισ. δολαρίων (στις 5.15 μ.μ. ώρα Ελλάδος), 1,5 δισ. δολ. μεγαλύτερη εκείνης του Bezos, ο οποίος διατηρούσε την πρώτη θέση αδιαλείπτως από τον Οκτώβριο του 2017. Musk και Bezos,, με τον δεύτερο να είναι ιδιοκτήτης της Blue Origin, είναι άμεσοι ανταγωνιστές μεταξύ άλλων και στον χώρο της διαστημικής τεχνολογίας.

Το τελευταίο 12μηνο, η περιουσία του Musk διευρύνθηκε κατά 150 δισ. δολάρια, στην πλέον ταχεία ανάπτυξη πλούτου στη σύγχρονη ιστορία. Βασικότερος παράγοντας στάθηκε το πρωτοφανές ράλι της μετοχής της Tesla, που σημείωσε άνοδο 743% το περασμένο έτος, στη βάση σταθερών κερδών, ένταξής της στον δείκτη S&P 500 και ενθουσιασμό τόσο από πλευράς Wall Street όσο και από πλευράς μικροεπενδυτών.

Η κεφαλαιοποίησή της εταιρείας, έτσι, ξέφυγε έτη φωτός μπροστά από εκείνες άλλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, που έχουν απείρως μεγαλύτερη παραγωγή οχημάτων, όπως οι Ford Motor και General Motors.

Οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου πρόσθεσαν αθροιστικά στην περιουσία τους 1,8 τρισ. δολάρια το 2020, σε μια αύξηση 31%, η οποία αποτέλεσε ρεκόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα