Νέα τουριστικά projects από την οικογενειακή επιχείριση του CEO της Reds (πρώην Καμπάς) Γ. Κωνσταντινίδη

O Γιώργος Κωνσταντινίδης ορίστηκε εφέτος διευθύνων σύμβουλος της Reds αλλά ταυτόχρονα ασχολείται με ενδιαφέροντα τουριστικά projects της SWOT Hospitality στην οποία έχει προσωπικά οικονομικά συμφέροντα.

Το φαινόμενο ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, με εκτελεστικά καθήκοντα σε εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο (ή σε θυγατρικές τους) να έχουν παράλληλα συμφέροντα και να προωθούν προσωπικές επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στον ίδιο όμιλο από τον οποίο αμείβονται, τείνει να πάρει διαστάσεις. Το παράδοξο είναι ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο εντοπίζεται και πλήττει τον ίδιο

όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που απασχολεί εδώ και μήνες φορείς της κεφαλαιαγοράς, αφού και ο διευθύνων σύμβουλος της Reds (θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ), Γιώργος Κωνσταντινίδης έχει παράλληλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αβίαστα προωθεί.

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ο Γιώργος Κωνσταντινίδης εμφανίστηκε μαζί με άλλα στελέχη της εταιρείας SWOT Hospitality Α.Ε. σε παρουσίασή των δραστηριοτήτων της και των νέων project που αναλαμβάνει στον τουριστικό κλάδο.

Ο κ. Κωνσταντινίδης όταν διορίστηκε CEO της Reds νωρίτερα εφέτος, δεν έκρυψε ότι είναι ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της SWOT Hospitality, όμως δεν ανέφερε ότι παραμένει μέτοχος και ότι παράλληλα με τα εκτελεστικά του καθήκοντα στη Reds προωθεί και τα επιχειρηματικά συμφέροντα της SWOT Hospitality. Είσης, δεν αναφέρεται ότι συμμετέχει ως απλό μέλος στο Δ.Σ. της SWOT.

Ποια είναι η SWOT Hospitality

Σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας στην οποία τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχει ο Πάνος Κωνσταντινίδης αδελφός του Γιώργου, η SWOT Hospitality ιδρύθηκε το Μάιο του 2013 και δραστηριοποιείται στο χώρο του Hotel Management. Ειδικεύεται στη διαχείριση και ανάπτυξη τουριστικών ακινήτων, στη διαχείριση ξενοδοχείων και στις τουριστικές επενδύσεις, δηλαδή ασχολείται με δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείται και η Reds.

Επί του παρόντος, διαχειρίζεται ξενοδοχεία διεθνών εμπορικών brands όπως η Marriott International Inc., η Hyatt Hotels Corporation, η Nikki Beach Hotels & Resorts έχοντας επίσης πιστοποίηση σαν white label operator (WLO) από την Accor S.A., την Intercontinental Hotels & Resorts και την Leading Hotels of the World.
Τα νέα Projects που έχει στο χαρτοφυλάκιό της είναι τα εξής:

• Nikki Beach, ιδιοκτησίας ΜHV Mediterranean Hospitality Venture των Invel Real Estate, PRODEA Investments και YODA GROUP.
• Moxy Patra Marina ιδιοκτησίας της Dimand και Prodea
• Magma Resort Santorini, The Unbound Collection by Hyatt ανοίγει το Μάϊο 2022, ιδιοκτησίας της οικογένειας Παπακαλιάτη
• Moxy Athens City (Marriott International) στην καρδιά της Αθήνας, ανοίγει τον Μάρτιο 2022, ιδιοκτησίας της Dimand και Prodea.
• Monasty by Autograph Collection της Marriott International, ανοίγει τον Ιούλιο 2022 και θα είναι το πρώτο international branded ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησία της Μηχανικής Περιβάλλοντος
• Υi Mykonos, ιδιοκτησίας ORA Hospitality ανοίγει τον Ιούλιο 2022 , του Ομίλου Sawiris.
• Lindian Village Rhodes, ιδιοκτησίας του επενδυτικού κεφαλαίου Zetland Capital.

Ο γράφων εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Κωνσταντινίδη σε όλες του τις δραστηριότητες και στη SWOT Hospitality, αλλά δε γνωρίζει πως αισθάνεται ο μέτοχος της Reds (και κατ΄επέκταση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) αφού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν είναι αποκλειστικής απασχόλησης και καταναλώνει πολύτιμο επαγγελματικό χρόνο στις προσωπικές του δραστηριότητες. Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντινίδης ως μέτοχος της SWOT εφέτος θα πάρει και προμέρισμα, αλλά ο μέτοχος της Reds, τα χρήματα του οποίου διαχειρίζεται ο κ. Κωνσταντνίδης δεν προβλέπεται να πάρει ούτε σεντ (η SWOT αποφάσισε τον Οκτώβριο εφέτος να δώσει προμέρισμα από τα καθαρά κέρδη τα οποία στο πρώτο οκτάμηνο Ιαν. - Αυγ. 2021 ήταν 141.444 ευρώ).

Φωτογραφίες από ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η SWOT Hospitality





Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα