Ν. Κεραμέως: Το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία βρίσκεται στην κρίση των ειδικών

Οι ειδικοί είναι οι αρμόδιοι για να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων επισήμανε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις οδηγίες των ειδικών

ενώ η υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει προσαρμογές στις διαδικασίες για τις εισαγωγές στα ΑΕΙ για το 2021, ανάλογα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων και ότι περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «δεν υπάρχει πρόγραμμα για την επαναλειτουργία των σχολείων. Αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών προς τον πρωθυπουργό για το θέμα».

Οσον αφορά στα «έξυπνα τεστ», τα οποία πρόκειται να γίνουν σε μαθητές, απάντησε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. Σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι φέτος θα γίνουν νωρίτερα (έως το τέλος του μήνα), καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού όλες οι διαδικασίες για τις εξετάσεις πρέπει να γίνουν νωρίτερα αλλά και γιατί οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν τα ειδικά μαθήματα, στα οποία πρέπει να εξετασθούν, προκειμένου το υπουργείο να ετοιμαστεί για την διδασκαλία τους.

Η συνέντευξη Τύπου αφορούσε στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και αφορά στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και στη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Όπως είπε η υπουργός, στόχος της Πολιτείας είναι η επαγγελματική εκπαίδευση να αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τους αποφοίτους των Γυμνασίων και προς αυτό το σκοπό θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, με δεδομένο ότι σήμερα μόνο το 28% των Ελλήνων επιλέγει την επαγγελματική εκπαίδευση, ποσοστό που σε άλλες χώρες φτάνει ακόμη και στο 70%.

Keywords
Τυχαία Θέματα