Μοxy Athens: Εγκαίνια για το πρώτο «πράσινο» ξενοδοχείο στην Αθήνα δια χειρός Dimand και Prodea

Μετά από κάποιες καθυστερήσεις λόγω πανδημίας, το ξενοδοχείο άνοιξε αυτές τις ημέρες, αποτελώντας, μάλιστα το πρώτο  πιστοποιημένο ‘’πράσινο’ κατάλυμα στην Αθήνα

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια είχε γίνει γνωστή η έναρξη ανακαίνισης του Σαρογλείου Μεγάρου στην Ομόνοια από την Dimand και την Prodea, μια επένδυση συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ.

Μετά από κάποιες καθυστερήσεις λόγω πανδημίας, το ξενοδοχείο άνοιξε αυτές τις ημέρες, αποτελώντας, μάλιστα το πρώτο ‘’πράσινο’ κατάλυμα

στην Αθήνα, αφού έχει λάβει χρυσή πιστοποίηση Leed.

Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει 200 δωμάτια, roof garden, καφέ και εστιατόριο, ενώ διαθέτει και ένα pop στη διακόσμησή του Lobby, το οποίο λειτουργεί και ως μπαρ για εξωτερικούς επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Moxy, που είναι ανερχόμενο brand του αμερικανικού ομίλου Μarriott, λειτούργησε στην Πάτρα, ήδη από το 2021, ένα project, το οποίο, επίσης, έτρεξε η Dimand σε συνεργασία με την Prodea, ενώ υπάρχει σχεδιασμός, όταν ανοίξει τις πύλες του το ξενοδοχείο της Ομόνοιας, να δημιουργηθούν και άλλες τέτοιες μονάδες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Μοχy Αθηνών, επί της ουσίας, είναι το πρώτο πειραματικό στην πράσινη φιλοσοφία του ξενοδοχείο, το οποίο ανακατασκεύασε η Prodea μαζί με την Dimand, ωστόσο και οι δύο έχουν τα τελευταία χρόνια σαφή προσανατολισμό προς τα κτίρια που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και με το περισσότερο φυσικό πράσινο.

Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας Prodea, Θανάση Καραγιάννη, στην παρούσα φάση, η εταιρεία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ακίνητα συνολικής αξίας 349 εκατ. με «πράσινη» πιστοποίηση, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σε 550 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους 12 -18 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διαχείριση του καταλύματος έχει αναβάλει η εταιρεία Swot Hospitality.

Keywords
Τυχαία Θέματα