Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας έρχονται από πολύ μακριά

«Οι σχέσεις των δύο χωρών μας έρχονται από πολύ μακριά και είναι στο χέρι μας να βαδίσουν και πολύ μακριά».

Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός, στις κοινές δηλώσεις του με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Είναι μία επίσκεψη με ξεχωριστή σημασία, καθώς σηματοδοτεί τη συμμετοχή της μεγάλης του χώρας στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ελλάδας...Στις

μεγάλες δοκιμασίες της ανθρωπότητας βρεθήκαμε μαζί. Η Ελλάδα είναι κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και οι ιδιότητες αυτές είναι στη βάση της εξωτερικής μας πολιτικής. Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζουμε ότι και η Ρωσία αποτελεί σοβαρό παράγοντα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με κοινή στάση. Και βέβαια η ιδιότητα της Ρωσίας, ως μόνιμο μέλος του συμβουλίου ασφαλείας, σάς επιφορτίζει και με την ευθύνη της διαφύλαξης της Ειρήνης και της Διεθνούς νομιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάντα με ακούμε με μεγάλη προσοχή τις θέσεις σας. Ιδιαίτερα αυτές που έχουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Όπως η προσήλωση σας στην ισχύ του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου. Δεν ξεχνάμε τη σταθερή θέση της Ρωσίας για μία λύση του Κυπριακού βασισμένη σε ένα ενιαίο, δικοινοτικό κράτος, χωρίς ξένα στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις...", επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Παραλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρόποι για το πώς θα τεθούν, το συντομότερο δυνατό σε κίνηση, οι ροές Ρώσων επισκεπτών στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα