Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια - Πάνω από 2,5% πτώση για το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στην Ασία, με  το Brent  στα 117,50 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 110,53 δολάρια το βαρέλι.

Οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας αυξήθηκαν στις συναλλαγές Ασίας-Ειρηνικού τη Δευτέρα (28/3), με τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν περισσότερο από 2%. Οι μετοχές της Meituan σημείωσαν άνοδο 14,37% ενώ η Tencent ανέβηκε 3,82%. Η Meituan σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα

για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021. Τα έσοδα της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 49,52 δισεκατομμύρια γιουάν (7,78 δισεκατομμύρια δολάρια), πάνω από τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών για εκτύπωση 49,2 δισεκατομμυρίων γιουάν, σύμφωνα με στοιχεία από το Refinitiv Eikon.

Ο δείκτης Hang Seng Tech ανέκαμψε από προηγούμενες απώλειες καθώς κέρδισε 3,05%. Ορισμένες κινεζικές μετοχές τεχνολογίας, ωστόσο, υποχώρησαν: η Xiaomi σημείωσε πτώση 0,28% ενώ η JD.com σημείωσε πτώση 2,01%. Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,3%.

Το Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησε 0,13% ενώ το στοιχείο Shenzhen υποχώρησε 1,066%. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο έδειξαν ότι τα κέρδη της κινεζικής βιομηχανίας αυξήθηκαν τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων της Κίνας αυξήθηκαν 5,0% για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουάριο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα .

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στις ενδείξεις για χαλάρωση πολιτικής από τις κινεζικές Αρχές εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές για την οικονομική δύναμη καθώς αντιμετωπίζει ζητήματα όπως το χειρότερο ξέσπασμα του Covid από την αρχική κορύφωση της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 διολίσθησε 0,47% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση 0,13%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,13%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,22%. Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης επίσης ανέβηκε 0,35%. Ο ευρύτερος δείκτης Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε κάτω από την σταθερή γραμμή.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στην Ασία, με τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent να υποχωρούν κατά 2,61% στα 117,50 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού υποχώρησαν 2,96% στα 110,53 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα