«Μήδεια»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική-Διακοπή σε δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Αυτή την ώρα χιονίζει σε Παγκράτι, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη ενώ το χιόνι έχει ήδη φτάσει σε Παλαιό Φάληρο και Πειραιά.

Kλειστή είναι από τις 05.30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για όλα τα οχήματα από την γέφυρα Καλυφτάκη, όπου έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στη σημείο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ

αναφέρει πως «Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση».

Επίσης, στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

Παράλληλα, σε πλήρη ακινητοποίηση όλων των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο από τον κόμβο του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, για να αποτραπεί ο κίνδυνος εγκλωβισμού των οχημάτων. Κλειστή και η διέλευση των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα, ενώ η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από το ύψος των Αφιδνών προς Λαμία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Το ίδιο και στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας από τον κόμβο των Βιλίων μέχρι τα Βίλια.

Επίσης, απαγορεύεται η διέλευση για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ. Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Κλειστή και η Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Μάκρη, στην περιοχή της Κηφισίας και από το ύψος του Πάρκου Ανατολής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά, στην περιοχή της Ν. Μάκρης.

Προβλήματα και στον ΗΣΑΠ Προβλήματα και στον ηλεκτρικό προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» με τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ να εκτελούν μόνο στο τμήμα Ειρήνη – Πειραιάς, αφού στους βορειότερους σταθμούς η χιονόπτωση δεν επιτρέπει στους συρμούς να μπορέσουν να λειτουργήσουν στα υπόλοιπα τμήματα της γραμμής.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους σταθμούς Νερατζιώτισσα, ΚΑΤ, Μαρούσι και Κηφισιά.



Keywords
Τυχαία Θέματα