Μείωση μεγαλύτερη του 50% στα έσοδα από ταξίδια και τουρισμό

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον τουρισμό και τα ταξίδια παγκοσμίως.

Οι χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το καλοκαίρι του 2021 από την αρχή του έτους, για να επαναφέρουν τα ταξίδια στην επικράτειά τους και να πείσουν τους τουρίστες ότι μία επίσκεψη είναι ασφαλής.

Τα ολικά lockdowns τους πρώτους μήνες του 2021, η αυξημένη δυνατότητα για τεστ, αλλά ακόμα και οι ολοκληρωτικές απαγορεύσεις στις όχι και τόσο

σημαντικές αφίξεις, ειδικά από χώρες που έχουν παραλλαγές του ιού, είναι μέρος αυτής της προσπάθειας. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσουν οι απώλειες στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς άμεσα συνδεδεμένους.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο StockApps.com, τα έσοδα των παγκόσμιων ταξιδιών αλλά και του τουρισμού αναμένεται να φτάσουν μόλις τα 385 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο είναι μειωμένο κατά περισσότερο από 50% σε σχέση με τα έσοδα προ πανδημίας.

Το χειρότερο “χτύπημα” σε κρουαζιέρες και ξενοδοχεία, μειωμένα κατά 258 δισ. δολάρια τα έσοδα

Η πανδημία της COVID-19, ενεργοποίησε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγοράς στην ιστορία, καθώς οι χώρες ανά την υφήλιο προχώρησαν σε lockdown για να αναχαιτίσουν τη διασπορά του ιού στην κοινωνία, κάτι που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις διακοπών και σε κλειστά ξενοδοχεία. Μπορεί πολλές από αυτές τις χώρες να “άνοιξαν” τα σύνορά τους και να απέσυραν μέτρα που είχαν λάβει, αλλά οι απώλειες εσόδων που θα γνωρίσει η συγκεκριμένη αγορά θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων.

Το 2020, τα έσοδα όλου του κλάδου μειώθηκαν κατά 60% YoY, στα 298,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista. Βέβαια, αυτό το ποσό αναμένεται να αυξηθεί στα 385,8 δισ. δολάρια το 2021, ένα ποσό το οποίο είναι 351 δισ. Δολάρια λιγότερα από τα έσοδα του κλάδου πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας παραμένει ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από την παγκόσμια αγορά ταξιδιών και τουρισμού. Το 2021 τα παγκόσμια έσοδα από τις κρουαζιέρες εκτιμάται ότι θα φτάσουν μόλις τα 6,6 δισ. Δολάρια, δηλαδή 76% λιγότερο από τα έσοδα του 2019. Ακολουθούν τα ξενοδοχεία με έσοδα που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 132,3 δισ. Δολάρια, ποσό που είναι κατά 64% χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2019. Μπορεί πολύ άνθρωποι να αποφάσισαν να κάνουν διακοπές το 2021, αλλά τα συνολικά έσοδα και των δύο τομέων θα παραμείνουν κατά 258 δισ. δολάρια λιγότερα σε σχέση με την κατάσταση πριν από την πανδημία.

Οι οργανωμένες διακοπές αναμένεται να έχουν 11,7 δισ. δολάρια σε έσοδα αυτήν την χρονιά, 54% λιγότερα σε σχέση με το 2019. Οι ενοικιάσεις ακολουθούν με μείωση 15%, με τα εκτιμώμενα έσοδα να φτάνουν τα 71,1 δισ. δολάρια το 2021.

Πτώση 40% στον αριθμό ταξιδιωτών και τουριστών

Γεωγραφικά οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη βιομηχανία τουριστών και ταξιδιωτών παγκοσμίως. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αναμένεται ανάπτυξη κατά 32% YoY κάτι που σημαίνει ότι η αξία θα φτάσει τα 83,3 δισ. δολάρια το τρέχων έτος, 62,1 δισ. δολάρια λιγότερα από το 2019.

Τα έσοδα της κινεζικής αγοράς, ως η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα, αναμένεται να αυξηθούν κατά 41% YoY, στα 82,4 δισ. δολάρια το 2021, ποσό που είναι μικρότερο κατά 62,1 δισ. Δολάρια που ήταν το 2019.

Η Γερμανία, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθούν με έσοδα 23,8 δισ., 22,3 δισ. και 14 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Η έκθεση της Statista έδειξε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ταξιδεύουν και πηγαίνουν διακοπές θα παραμείνει 40% λιγότερος από τον αντίστοιχο του 2019. Στην εποχή προ πανδημίας, ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός και τουριστικός τομέας είχε σχεδόν 1,65 δισ. πελάτες. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να υποχωρήσει στα 971,1 εκατομμύρια το 2021, σημειώνοντας μία τεράστια πτώση, 679 εκατομμυρίων σε δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα