ΜETAXA: «Βλέπει» αύξηση πωλήσεων 10% και κερδοφορία

Οι θετικές επιδόσεις της προηγούμενης χρήσης, η αισιοδοξία για την τρέχουσα και η παγκόσμια επιτυχία του ελληνικού brand

Με αύξηση πωλήσεων 10% και κερδοφορία αναμένει η Σ&Η&Α. Μεταξά να κλείσει την χρήση 2023/2024 (1/4/2023-31/3/2024). Η εταιρεία συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τροχιά καθώς και κατά την προηγούμενη χρήση (1/4/2022-31/3/2023) ο συνολικός όγκος πωλήσεων σημείωσε αύξηση της τάξης τουυ7% ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών (καθαρός) από πωλήσεις εμπορευμάτων της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό σε

σύγκριση με την προηγούμενη χρήση κατέγραψε αύξηση 27,31% και ξεπέρασε τα 29,7 εκατ. ευρώ. Το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 9 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 19% ενώ τα κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν τα 2,9 εκατ. ευρώ. Οι επιδόσεις αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα την διανομή μερίσματος 2,17 εκατ. ευρώ στους μετόχους της εταιρείας, που ανήκει στο γαλλικό όμιλο παραγωγής και εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών Remy Cointreau.

Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη

Βασικός στόχος της διοίκησης της εταιρείας για την τρέχουσα χρήση 2023/2024 παραμένει η ανάπτυξη των πωλήσεων των προϊόντων METAXA & METAXA OΥZO παρά τις γενικότερες αβέβαιες οικονομικές συνθήκες λόγω των μακροοικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως. "Η διαφαινόμενη ισχυρή πληθωριστική τάση δεν αναμένεται να επηρεάσει κρίσιμα την κερδοφορία της εταιρείας, χάρη στην υψηλή αναγνωσιμότητα και αντίληψη της αξίας των προϊόντων απο τους καταναλωτές, καθώς και χάρη στην ευρεία γκάμα προϊόντων με ισχυρή διανομή σε διαφορετικά επίπεδα τιμών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση. Επίσης σημειώνεται πως «η εταιρεία έχει κατορθώσει να αντισταθμίσει τις όποιες διαταράξεις έχουν προκληθεί στο εμπόριο λόγω των εξελίξεων του πολέμου στην Ρωσία και Ουκρανία, γεγονός που φαίνεται από την βελτίωση της πορείας της στην χρήση 2022/2023 αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την χρήση 2023/2024».

Καμία ανησυχία με το κεφάλαιο κίνησης

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά 31η Μαρτίου 2023 η εταιρεία παρουσίασε αρνητικό κεφάλαιο κίνησης (-1.092.868 ευρώ). Στις οικονομικές καταστάσεις όμως σημειώνεται πως καθώς " το 86,83% των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων αφορά ενδοομιλικό δάνειο με την συγγενή Financiere Remy Cointreau SA, η εταιρεία έλαβε κατόπιν αιτήματος της γραπτή διαβεβαίωση από την μητρική της, με την οποία δηλώνεται η πρόθεση της για λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση για περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών μετά το τέλος της κλειόμενης χρήσης"

Παγκόσμια παρουσία και καταξίωση

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία του οινοπνευματώδους ποτού "METAXA" τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ανήκει στο γαλλικό όμιλο παραγωγής και εμπορίας οινοπνευματώδων ποτών Remy Cointreau από το 2000. Σήμερα το ΜΕΤΑΧΑ κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα ποιοτικά amber spirits παγκοσμίως επεκτείνοντας την παρουσία του σε όλο τον κόσμο Οι εξαγωγές αποτελούν το 80% του όγκο των πωλήσεων της καθώς το METAXA εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Επίσης, είναι το Νο 1 «grape brandy» στην Ευρώπη (2022)

Ο αποκλειστικός παραγωγός του συνόλου των προϊόντων "Metaxa" βάσει μακροπρόθεσμης συνεργασίας είναι η εταιρεία "ΟΠΤΙΜΑΛ ΣΑΠΛΑΙ ΤΣΕΙΝ" ενώ αποκλειστικός πελάτης και διανομές των προιόντων της εταιρείας στην Ελλάδα βάσει συμβολαίου είναι η "B.Σ. Καρούλιας ΑΕ".

Keywords
Αναζητήσεις
metaxa-vlepei-afxisi-poliseon-10-kai-kerdoforia.htm
Τυχαία Θέματα