Λουράντος: Αυξήσεις - σοκ 200% στα φάρμακα

Μίλησε για τεράστιες αυξήσεις στα φάρμακα που όλος ο κόσμος αγοράζει ασπιρίνες, ντεπόν, παναντόλ. 

Για τεράστιες αυξήσεις σε ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως είναι η ασπιρίνη, το παναντολ ή το ντεπόν έκανε αναφορά ο πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος. Η τηλεόραση του Ant1 συνδέθηκε το πρωί της Τρίτης με το φαρμακείο του κ. Λουράντου

στη Νέα Σμύρνη για να τον ρωτήσει για την άνοδο της τιμής των προστατευτικών μασκών κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Λουράντος ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση αλλά το κράτος οφείλει να αναζητήσει την αιτία στους εισαγωγείς και στα καταστήματα του διαδικτύου και όχι στα φαρμακεία. Όπως είπε, τα φαρμακεία αγοράζουν και πουλάνε μάσκες. Αν τις αγοράσουν σε υψηλότερες τιμές θα αυξήσουν τις τιμές. Οπότε το κράτος να κάνει ελέγχους και στους εισαγωγείς γιατί αν κάνει μόνο στα φαρμακεία αυτό είναι άδικο.

Επίσης το κράτος είπε να ερευνήσει τις τιμές άλλων προϊόντων που έχουν πάρει τεράστιες αυξήσεις, αλλά κανείς δε μιλάει. Πρόκειται όπως είπε για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που έχουν μικρές τιμές αλλά τα αγοράζουν όλες οι οικογένειες, όλα τα νοικοκυριά. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι ασπιρίνες πουλιόντουσαν ένα ευρώ και κάτι και τώρα η τιμή έχουν τέσσερα ευρώ.

Τεράστια αύξηση κρουσμάτων

Ο κ. Λουράντος ρωτήθηκε για την πορεία των κρουσμάτων και για τα rapid test που κάνει στο φαρμακείο. Απάντησε ότι είχε εφημερία την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν διαπίστωσε τεράστιο ποσοστό θετικών τεστ. Όπως είπε η θετικότητα υπολογίζεται στο 8% και αφορά σε άτομα ηλικίας από 30 έως 40 ετών. Ο ίδιος δήλωσε ότι προηγουμένως το ποσοστό θετικότητας ήταν γύρω στο 1%.

Η αλήθεια είναι ότι την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας με την θετικότητα να ξεπερνάει το 9%!

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα