Λιανεμπόριο: Τα deals του 2023 - Συμφωνίες και εξαγορές - Ποιοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές

Αρκετές συμφωνίες και εξαγορές επεφύλασσε το 2023 για την αγορά του λιανικού εμπορίου και των FMCG. Στις γραμμές που ακολουθούν παρουσιάζονται οι σημαντικότερες.

ΤΟ ΙΟΛΗ ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ

Σε συμφωνία για την απόκτηση των ακινήτων, της επιχείρησης και του brand του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ιόλη προχώρησαν το 2023 η Premia Properties και ο βασικός της μέτοχος, Sterner Stenhus Greece, με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία αυτή, οι εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην περιοχή του Μοσχοχωρίου

Φθιώτιδος, δηλαδή οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 99.209 τ.μ. και οι εντός αυτού κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 12.230 τ.μ., περιέρχονται στην κυριότητα της Premia. Μισθωτής του ακινήτου και ανάδοχος της επιχείρησης είναι η νεοσυσταθείσα (από τις 8 Φεβρουαρίου 2023) εταιρεία Ιόλη Πηγή, θυγατρική της Sterner Stenhus Greece, με μετοχικό κεφάλαιο 150.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η Sterner Stenhus Greece αποτελεί βασικό μέτοχο της Premia και από τον Νοέμβριο 2022 κατέχει και το πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία Μπουτάρη Οικονοποιεία Α.Ε.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας, το σύνολο των αποκλειστικά απασχολούμενων εργαζομένων στο εργοστάσιο Ιόλη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μετακινήθηκε στη νέα εταιρεία, Ιόλη Πηγή, η οποία συνεχίζει την παραγωγή του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ιόλη, ενώ για ένα διάστημα 12 μηνών η διανομή του Ιόλη θα συνεχίζει να γίνεται μέσω του δικτύου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ώστε να εξασφαλιστούν η ομαλότητα της μετάβασης και η απρόσκοπτη διάθεση του προϊόντος στην αγορά.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΑΝ ΧΗΤΟΣ - GREEN COLA

Την απόφαση να προχωρήσουν σε συγχώνευση έλαβαν η Ζαγόρι - Χήτος (Χήτος ΑΒΕΕ) και η Green Cola, δημιουργώντας έναν δυναμικό όμιλο στην αγορά εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών. H συγχώνευση θεωρήθηκε σκόπιμη για τις δύο εταιρείες, καθώς όπως αναφέρεται στο σχετικό σχέδιο, θα συντελέσει στη δημιουργία ενός ενισχυμένου εταιρικού σχήματος σε οικονομικό, επιχειρηματικό και διοικητικό επίπεδο, επιτυγχάνοντας την αρτιότερη οργάνωση, την επίτευξη συνεργειών και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δραστηριότητας Χήτος με τη διεύρυνση του πεδίου ανάπτυξής της. Ειδικότερα, η συγχώνευση αναμένεται να οδηγήσει στην καλύτερη διαχείριση των λειτουργιών της Χήτος, δεδομένου ότι θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενοι πόροι προς μία κοινή κατεύθυνση. Θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό σχήμα, ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο στοιχείων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων πόρων. Επιπλέον, η συγχώνευση θα συνδράμει στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αποφυγή φορολογικών κινδύνων που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Η συγχώνευση ακόμη εκτιμάται πως θα βοηθήσει στην απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών που απαιτούνται για την εμπορική και οικονομική οργάνωση (ενοποίηση λογιστηρίου, εμπορικών διευθύνσεων κ.λπ.). Τέλος, με το νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα μεγιστοποιηθεί η αξία των μετόχων, μέσα από την ενίσχυση των εσόδων και των EBITDA, τη δημιουργία σταθερών ταμειακών ροών και την επίτευξη στρατηγικών συνεργειών και θα επέλθει μεγαλύτερη ευελιξία στο χειρισμό και στην υλοποίηση του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού. Η νέα ενοποιημένη πλέον εταιρεία έχει στην κατοχή της τα σήματα Ζαγόρι, Ζαγόρι Sparkling, Ζαγόρι Go Green, Green Cola, Green Flavors, Green Mocktails, Ζήρεια, καθώς και την αποκλειστική διανομή των σημάτων Evian και Evian Sparkling για την ελληνική αγορά. Απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζομένους τόσο στα εργοστάσιά της, όσο και στα κέντρα διανομής και τα γραφεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΤΗΝ ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Στην εξαγορά των σούπερ μάρκετ Katerina’s Market προχώρησε πέρυσι η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια ενέργεια που σηματοδοτεί την είσοδο του δικτύου των σούπερ μάρκετ Κρητικός στη Μεσσηνιακή Μάνη, μέσω μίας τοπικής επώνυμης αλυσίδας με ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στην περιοχή και πολυετή και εδραιωμένη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές της. Η εξαγορά περιλαμβάνει την απόκτηση τεσσάρων εταιρικών καταστημάτων, σε Καλαμάτα, Στούπα, Άγιο Νικόλαο και Κάμπο. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία έχει ως στόχο την παρουσία της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός σε ακόμα περισσότερες γωνιές της Ελλάδας.

ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΔΙΕΘΝΩΣ Η CAFETEX

H Cafetex, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα και κάτοχος του brand Coffeeway, εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην αγγλικών συμφερόντων εταιρεία Beanies The Flavour Company LTD. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023. Η εταιρεία Beanies εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο (Darlington) και εξειδικεύεται στην παραγωγή αρωματικού στιγμιαίου καφέ, με δική της μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας. Υπό το ομώνυμό της brand, διαθέτει τα προϊόντα της στο οργανωμένο λιανεμπόριο της Αγγλίας καθώς και σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στο κανάλι του e-commerce, με ηλεκτρονικές πωλήσεις, τόσο μέσω του δικού της e-shop όσο και μέσω της πλατφόρμας της Amazon. Μέσω της εξαγοράς αυτής η Cafetex σκοπεύει να αναπτύξει τις πωλήσεις των προϊόντων Coffeeway στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, με στόχο το διπλασιασμό του συνολικού της τζίρου, σε χρονικό ορίζοντα τριετίας. Σημειώνεται πως η εταιρεία κατέγραψε τζίρο ύψους 13 εκατ. ευρώ για το 2022, επίδοση που σημαίνει πως κατόρθωσε αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2021. Επιπλέον, ο όμιλος εταιρειών που προκύπτει από την εξαγορά, θα αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αρωματικού καφέ στην Ευρώπη, ενώ με την ενσωμάτωση του εργοστασίου της Beanies, η συνολική παραγωγική δυνατότητα θα ανέρχεται πλέον στους 3.000 τόνους ετησίως.

Η ΑΛΦΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗΝ PANINI

Τη συμμετοχή της με ποσοστό 36,49% στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας Panini Αρτοποιήματα Α.Ε., που έχει έδρα τη Βέροια Ημαθίας και εμφανίζει συνεχή αναπτυξιακή δυναμική, ανακοίνωσε η εταιρεία Άλφα Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ. Η Panini Αρτοποιήματα A.E. δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση συσκευασμένων φρέσκων σάντουιτς, κρουασάν και αρτοσκευασμάτων, με ηγετική θέση στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2021, o κύκλος εργασιών της Panini ανήλθε σε 8,1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2022 η εταιρεία ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ, με ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία τρία έτη πάνω από 44% και παρουσία σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Η Panini ιδρύθηκε το 1990 στην Πατρίδα Ημαθίας, όπου ξεκίνησε ως μια μικρή βιοτεχνική μονάδα. Σήμερα απασχολεί 114 άτομα και διατηρεί σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.800 τ.μ., όπου εφαρμόζει όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας. Η επένδυση της Άλφα Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ στην εταιρεία Panini Αρτοποιήματα Α.Ε. έχει ως στόχο την ενδυνάμωσή της στην εγχώρια αγορά καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξή της στις διεθνείς αγορές, με επενδύσεις που θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας και την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας σε νέες υφιστάμενές κτιριακές εγκαταστάσεις μεγάλης δυναμικής. Η οικογένεια Βούλγαρη, ιδρυτές της εταιρείας Panini Αρτοποιήματα A.E., θα παραμείνουν ως επικεφαλής του νέου εγχειρήματος, διατηρώντας τη διοίκηση της εταιρείας, στην οποία θα συνδράμει ουσιαστικά με την εμπειρία της η διοικητική ομάδα της Άλφα Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ.

Η SOLGAR ΣΤΗ NESTLÉ ΕΛΛΑΣ

Η Nestlé Ελλάς απέκτησε επίσημα τη διανομή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και συμπληρωμάτων διατροφής Solgar στην Ελλάδα. Με την εξαγορά αυτή, η Nestlé ενισχύει την εξειδικευμένη κατηγορία διατροφής της στη χώρα. Η Nestlé Health Science, ένας στρατηγικός τομέας της Nestlé, αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην επιστήμη της διατροφής, προσφέροντας ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο επιστημονικά τεκμηριωμένων μαρκών για την υγεία των καταναλωτών, την ιατρική διατροφή, τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα συμπληρώματα. Η προσθήκη βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και συμπληρωμάτων διατροφής στο χαρτοφυλάκιο της Nestlé Ελλάς φέρνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε αυτήν την ιδιαίτερα ελκυστική αγορά. Η κατηγορία αυτή ενσωματώθηκε στη Nestlé Ελλάς και αποτελεί μια νέα επιχειρηματική μονάδα, με την Ηρώ Κουμάκη ως Business Executive Officer (BEO)

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ - BENETH

Tον Μάιο του 2023 ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης ανέφερε πως ο Όμιλος Βενέτη έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις τράπεζες για την εταιρεία παγωτών «δωδώνη», για την οποία σημείωσε πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης για τα επόμενα τρία χρόνια. Όπως σημείωσε, υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες για την εξαγορά των δανείων, των κτιρίων και των μετοχών της εταιρείας, ενώ έχουν συμφωνηθεί το σχετικό τίμημα καθώς και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Παράλληλα, ανέφερε πως θα «τρέξει» και αναπτυξιακό πλάνο, που προβλέπει σε πρώτο στάδιο 12 καταστήματα «δωδώνη», εκ των οποίων τα δύο θα είναι εταιρικά (βόρεια και νότια προάστια). Τα υπόλοιπα 10 θα αναπτυχθούν από franchisees και για τη συνέχεια προβλέπονται τόσο επιπλέον καταστήματα όσο και νέα προϊόντα. Θα πρέπει να αναφερθεί πως σημείωσε ακόμη πως η πρόταση του ομίλου που έφερε τη συμφωνία ήταν 15% αυξημένη σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης φοράς, καθώς και ότι πρόθεσή του είναι να διατηρηθεί το brand. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα και ίσως η διάσωση της δωδώνη να αντιμετωπίζει για ακόμη μια φορά μεγάλες δυσκολίες.

ΔΕΛΤΑ: ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ KOYΡΕΛΛΑΣ,

Την επίσημη υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 70% της Kουρέλλας Α.Ε. ανακοίνωσε μέσα στο 2023 η Δέλτα (Vivartia). «Η οικογένεια της Δέλτα μεγαλώνει με την ένταξη της εταιρείας Κουρέλλας Α.Ε., πρωτοπόρου στην παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών και φυτικών (plant-based) προϊόντων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2022 η Vivartia είχε ανακοινώσει την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη Δέλτα του 70% των μετοχών της Κουρέλλας Α.Ε., δηλώνοντας πως το 30% της εταιρείας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα. «Με την προσθήκη των προϊόντων, της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου δυναμικού, του δικτύου και του οράματος της Κουρέλλας Α.Ε., η Δέλτα ενισχύει τον στρατηγικό της στόχο για τη διάθεση περισσότερων επιλογών καλής διατροφής που ενισχύουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των καταναλωτών, σε όλο το φάσμα και σε κάθε περίσταση της ζωής τους, με οδηγό τη δέσμευσή της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης», αναφέρει η εταιρεία. Επίσης, η Δέλτα την προηγούμενη χρονιά ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Cold Sin Α.Ε. Με αυτή την κίνηση η Δέλτα επιστρέφει σε μια αγορά από την οποία αποχώρησε το 2006, όταν πούλησε τη δραστηριότητα του παγωτού στη Nestlé. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2016, η δραστηριότητα αυτή μεταβιβάστηκε στην εταιρεία Froneri (κοινοπραξία της Nestlé και της βρετανικής R & R), η οποία το 2017 έκλεισε το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο. Ο κύκλος εργασιών της Cold Sin διαμορφώθηκε το 2022 σε 7,42 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 20% σε σύγκριση με το 2021, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 802.648,60 ευρώ. Στόχος της Δέλτα είναι να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυο διανομής των προϊόντων της Cold Sin, εταιρείας που αποτελεί τον επίσημο εθνικό διανομέα παγωτών της εταιρείας Mars Hellas Α.Ε., επίσημο διανομέα των παγωτών της εταιρείας General Mills A.E. (Häagen-Dazs) και αποκλειστικό διανομέα της Sammontana SPA για την Ελλάδα και Κύπρο, μέσα από ένα δίκτυο 12.000 ψυγείων, που καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

ΟΙ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

Ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, μέσω της εταιρείας -ναυαρχίδας τους, ANTE INC., ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα Ελληνικά Οινοποιεία (Hellenic Wineries), μια εταιρεία συμμετοχών η οποία το 2022 εξαγόρασε την Μπουτάρη Οινοποιεία, μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες κρασιού στην Ελλάδα, με περισσότερο από 100 χρόνια παρουσίας, και το 2023 το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο απέκτησε περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων. «Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των Ελληνικών Οινοποιείων, που διοικούνται από τον Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και σε real estate ελέγχοντας την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας Premia Properties, έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΤΟ SMERC ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ EΨΑ

Τον Ιούνιο του 2023, το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC) προχώρησε σε επένδυση στρατηγικής σημασίας στην ιστορική εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ, με στόχο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη δυναμική ανάπτυξή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του fund, Νίκος Καραμούζης, ανέφερε: «Αποκτούμε την καταστατική πλειοψηφία στην ΕΨΑ. Κάνουμε μια σημαντική επένδυση και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε και σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου». Η συνεργασία του SMERC με την οικογένεια Τσαούτου έχει ως στόχο την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, την αξιοποίηση του έμπειρου στελεχικού δυναμικού της και την ενίσχυσή του με ικανά και έμπειρα στελέχη. Παράλληλα, θα δρομολογηθεί μέσω επενδύσεων η αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενώ θα αναπτυχθούν νέα δίκτυα και προορισμοί πωλήσεων. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η συστηματική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος της ΕΨΑ, ενός brand με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, πιστότητα και αξιοπιστία στο καταναλωτικό κοινό και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία.

ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΕΡΝΑ Η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσημα ότι υπέγραψε συμφωνία με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ο δανεισμός και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η συμφωνία για εξαγορά της Κωτσόβολος αποτελεί για τη ΔΕΗ μια στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού σε μια αγορά που αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η εποχή της ενεργειακής μετάβασης και του νέου εξηλεκτρισμού δημιουργεί έναν ολόκληρο νέο κόσμο λύσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με την εξαγορά της Κωτσόβολος η ΔΕΗ προχωράει ακόμη γρηγορότερα στο μετασχηματισμό της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών». Η Κωτσόβολος είναι ένα πολύ δυνατό και αγαπημένο brand στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία διαθέτει 95 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων τα 27 megastores. Επιπλέον του εκτεταμένου δικτύου φυσικών καταστημάτων, η Κωτσόβολος διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πανελλαδικό δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας με δικές της αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις των συσκευών, καθώς και ένα πολυκαναλικό (omnichannel) δίκτυο πωλήσεων που, εκτός από τα φυσικά καταστήματα, περιλαμβάνει call center και ένα επιτυχημένο e-shop (kotsovolos.gr). Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 και υπόκειται στις συνήθεις για τέτοιες συναλλαγές εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές,

RETAIL & MORE: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Retail & More, η οποία έχει αναλάβει το Master Franchise της Carrefour στην Ελλάδα από το 2022, βρίσκεται σε επαφές με εταιρείες της Βουλγαρίας για την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise). Ταυτόχρονα, 20 καταστήματα του δικτύου Parkmart, το οποίο ιδρύθηκε το 2018 από τον Dobromir Andonov και βρίσκεται σε κομβικές πόλεις της χώρας, όπως η Σόφια, η Βάρνα και το Μπουργκάς, θα μετατραπούν σε Carrefour Market και Carrefour Express τους επόμενους μήνες. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τη Retail & More με την επιστροφή των καταστημάτων και των προϊόντων Carrefour στη Βουλγαρία. Η Carrefour International Partnership συνεχίζει ενεργά την ανάπτυξή της σύμφωνα με τους στόχους, όπως ανακοινώθηκαν με το πλάνο της Carrefour 2026: την παρουσία της σε 10 νέες χώρες, με τη μορφή συνεργασίας franchise», δήλωσε ο Patrick Lasfargues, Executive Director για την International Partnerships της Carrefour. Επίσης, η Retail and More, θυγατρική της AVE που αναπτύσσει το σήμα Carrefour, προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Χουλιόπουλος ΕΠΕ, η οποία διατηρεί έντεκα καταστήματα σούπερ μάρκετ (Economy) στην Αθήνα έναντι τιμήματος 3,15 εκατ. και τα οποία θα μετονομαστούν σε Carrefour Express.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ

Την εξαγορά του 80% της εταιρείας Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ, μίας ελληνικής εταιρείας με μακρά και επιτυχημένη παρουσία στον κλάδο της αγροδιατροφής, ανακοίνωσε το 2023 η Μπάρμπα Στάθης, θυγατρική της Vivartia. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1972 από τον Βλάση Χαλβατζή, ενώ το 1989 ανέλαβαν και συνέχισαν την ανοδική πορεία της επιχείρησης τα παιδιά του, Βασίλης και Λεωνίδας. Τα βασικά προϊόντα που παράγει και διαθέτει στην αγορά, είναι λαχανικά στον ατμό, έτοιμες σαλάτες λαχανικών και οσπρίων και φρουτοσαλάτες χωρίς ζάχαρη, με το σήμα «Αγρόκηπος Χαλβατζή». Επιπλέον, διαθέτει μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού και λαχανικά σε άλμη, με τα σήματα «Οικογένεια Χαλβατζή» και «Μακεδονική». Η Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ το 2022 είχε κύκλο εργασιών 12,33 εκατ. ευρώ, έναντι 9,92 εκατ. ευρώ το 2021. Τα κέρδη προ φόρων της αυξήθηκαν κατά 24,32% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τα 1,24 εκατ. ευρώ για το σύνολο του προηγούμενου έτους, έναντι 998 χιλ. ευρώ το 2021. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 988 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 24,88% σε σχέση με το 2021. Το εργοστάσιο της Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ έχει έκταση 40.000 τ.μ. και εδρεύει στην περιοχή Ριζό της Σκύδρας, στην Κεντρική Μακεδονία.

Keywords
deals, πρωταγωνιστες, deals, χερια, properties, εταιρεία, θυγατρική, νέα, χητοσ, green, αβεε, ebitda, evian, ελλαδα, market, καλαματα, e-shop, amazon, σημαίνει, αλφα, συμμετοχή, βεροια, αεβε, health, science, business, δωδωνη, τραπεζες, συγκεκριμένο, εκκρεμότητα, δελτα, vivartia, hellas, spa, κυπρος, ελληνικα, hellenic, real, εψα, fund, δεη, plc, retail, βουλγαρια, master, franchise, carrefour, express, επε, αθηνα, σαλατα, κινηση στους δρομους, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, κοινωνια, ζηρεια, εψα, χωρες, αλφα, αφρικη, βουλγαρια, γλυκα, γωνιες, διατροφη, δωδωνη, εδρα, εμπορικη, ζαχαρη, ηνωμενο βασιλειο, ιατρικη, κωτσοβολος, πλαισιο, σαλατες, σηματα, υγεια, amazon, carrefour, express, real, αβεε, αγορα, αεβε, αυξηση, αλεξ, ασια, βιταμινες, βρισκεται, γινεται, γραφεια, δελτα, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δικτυο, δικτυα, δυναμικο, ευρω, υπαρχει, εκκρεμότητα, ενεργεια, ενεργα, εξελιξη, επε, επενδυσεις, εποχη, εταιρεία, ετη, ευρωπη, ζαγορι, ζωης, ζυθοποιια, ηρω, θυγατρική, κεφαλαιο, κινηση, κυκλος, κρουασαν, λαχανικα, λειτουργια, λεωνιδας, μακεδονια, μανη, μηνες, μειωση, μορφη, νερο, ομαδα, ομιλος, οικογενεια, ουσιαστικα, οχηματων, παιδια, πηγη, ποιοτητα, υπογραφη, πωλησεις, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, συμπληρωματα, σουπερ μαρκετ, σοφια, σουπερ, σχεδιο, τρια, υλοποιηση, φυσικα, φυσικο, φορα, χητοσ, green, αγορες, health, business, ebitda, ελληνικα, εθνικο, evian, franchise, fund, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, properties, shop, κωστας, μια φορα, market, master, πακετο, plc, retail, science, σημαίνει, σημα, spa, θανασης, vivartia, ξεκινησε
Αναζητήσεις
lianeborio-ta-deals-tou-2023---symfonies-kai-exagores----poioi-itan-oi-megaloi-protagonistes.htm
Τυχαία Θέματα