Κυρ. Μητσοτάκη – Σ. Κουρτς: Προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για την Τετάρτη

Κατά την πρώτη τηλεδιάσκεψη είχε συμφωνηθεί ένας διάλογος σε επίπεδο ειδικών ως προς τη δυνατότητα από κοινού έρευνας για εμβόλια και φάρμακα, με τον στόχο της συνεργασίας να βρίσκεται και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Όπως αναφέρει σημερινό σχετικό τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), με αγωνία αναμένεται κατά πόσο θα υπάρξει αναφορά στην χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών πριν την έναρξη της περιόδου των διακοπών. Όπως είχε δηλώσει χθες ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ -μετά από τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του της Ουγγαρίας,

της Σλοβακίας και της Τσεχίας – με τις χώρες αυτές θα μπορούσε να υπάρξει «πολύ σύντομα» μία συμφωνία σε επίπεδο των αρχηγών των κυβερνήσεων τους για άνοιγμα των συνόρων.

Σύμφωνα με το ΑΡΑ, η Ελλάδα, από την πλευρά της, θέλει να άρει την υποχρεωτική καραντίνα για Αυστριακούς παραθεριστές. Μετά την πρώτη τηλεδιάσκεψη, τέλη Απριλίου, ο Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανιζόταν ακόμη «πολύ επιφυλακτικός», κατά πόσο οι Αυστριακοί μπορούν ήδη εφέτος να έχουν ελπίδες για διακοπές στο Αιγαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυρ, Μητσοτάκη – Σ, Κουρτς, Προγραμματισμένη, Τετάρτη,kyr, mitsotaki – s, kourts, programmatismeni, tetarti