Κορονοϊός: Προς άνοιγμα των σχολείων στις 10/1 με τρία self test την εβδομάδα- Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών

Αναμένεται και αλλαγή των πρωτοκόλλων που προβλέπει τη μείωση του ποσοστού 50% συν ένα, σε 30% συν ένα των μαθητών που πρέπει να νοσήσουν για να κλείσει ένα τμήμα

Συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως

θα προβούν σε δηλώσεις.

Όπως είχε αναφέρει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η βούληση και η αρχική θέση της κυβέρνησης, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου., εκτός δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης από την μετάλλαξη Ομικρον. Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αναμένεται να συνδυαστεί με αυξημένα τεστ και νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει την επιστροφή στα σχολεία με αύξηση των εβδομαδιαίων σελφ τεστ από δύο σε τρία και την επέκτασή τους στο σύνολο των μαθητών -εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων- ενώ φαίνεται ότι απορρίπτεται η υιοθέτηση του rapid test, κυρίως για πρακτικούς λόγους.

Επίσης, αναμένεται η αλλαγή των πρωτοκόλλων που προβλέπει τη μείωση του ποσοστού 50% συν ένα, σε 30% συν ένα των μαθητών που πρέπει να νοσήσουν για να κλείσει ένα τμήμα, καθώς επίσης την αντικατάσταση του λεγόμενου «σταυρού» που σχηματίζεται γύρω από ένα κρούσμα στην τάξη από τον έλεγχο του συνόλου των μαθητών με rapid test.

Σύμφωνα με τα χθεσινά που δόθηκαν από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών ηλικίας 12-14, με τουλάχιστον μία δόση είναι στο 39,5% και στην ηλικία των 15-17 έχουν φθάσει μέχρι τώρα στο 53,5%.

Μεταξύ άλλων, η επιτροπή είχε συζητήσει και την παράταση των σχολικών διακοπών για μία ή δύο εβδομάδες και επανέναρξη των μαθημάτων στις 17 ή 24 Ιανουαρίου, διάστημα το οποίο κρίνεται ικανό ώστε να αξιολογηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα