Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown στην Αττική

Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική ανέρχεται σε 88%


Tο lockdown – ειδικά στην Αττική – δεν έφερε την επιθυμητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και έτσι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω άνοιγμα, τόνισε ξεκινώντας την ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε παρατηρήθηκε αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλη τη χώρα.

Κατά μέσο όρο, παρατηρούνταν 1.590 νέα

κρούσματα ανά ημέρα, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζεται σε 56 από τις 75 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία διασπορά του ιού.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η πίεση στο ΕΣΥ με 230 νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 καθημερινά κατά μέσο όρο. Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική ανέρχεται σε 88%.

«Περιμέναμε μια κάπως ταχύτερη επιπέδωση της καμπύλης, είτε λόγω ταχύτερης διασποράς στην κοινότητα, είτε λόγω καιρού», επεσήμανε η καθηγήτρια παιδιατρικής.

Το lockdown δεν μπορεί να αποδώσει όπως την περασμένη Άνοιξη είπε ακόμα. Παντού ο κόσμος έχει κουραστεί διαπίστωσε και ανέφερε ότι θα βρεθούν έξυπνες λύσεις «για να πορευτούμε έως την πολυπόθητη ανοσία της κοινότητας».

Χαρδαλιάς: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική

Την παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του τόσο για τον Πειραιά, όσο και για την Δυτική Αττική, τονίζοντας πως θα ενισχυθούν οι έλεγχοι.

Στο «βαθύ» κόκκινο παραμένουν επίσης:

Κάλυμνος.Κορδελιό.Αχαΐα.Αρκαδία.

Στο κόκκινο μπαίνουν έως τις 8 Μαρτίου:

Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι.Π.Ε. Θεσπρωτίας – Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο δήμο Ηγουμενίτσας.Π.Ε. Σύρου.Π.Ε. Σάμου.Δήμος Αρταίων.Δήμος Διδυμοτείχου.Δήμος Λοκρών – Ανησυχητική η κατάσταση στη Μαλεσίνα.Δήμος Αμφιλοχίας.Ολόκληρη η Π.Ε. Ηρακλείου.Ολόκληρη η Π.Ε. Κορινθίας.

Παραμένουν κόκκινες η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

Στο επίπεδο επιτήρησης μπαίνουν:

ΚάρπαθοςΔήμος Τεμπών

Από την πρώτη Μαρτίου έως και 15 Μαρτίου, ισχύουν τα εξής για Κακαβιά και Εύζωνες:

Ωράριο εισόδου: Επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμαΌριο εισόδου – 400 άτομαRapid Test για όλους τους εισερχόμενους στη χώρα.Σε περίπτωση κρούσματος δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.Καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονται στη χώρα, πλην οδηγούς εμπορευματικών φορτηγών

Δείτε το live:

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα