Κορονοϊός: Όλα τα εμβόλια διαθέσιμα στην ηλικιακή ομάδα 40-44 από τις 21 Μαΐου

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα μελετών για την διάρκεια προστασίας από τα εμβόλια.

«Πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύθηκε μια πολυκεντρική μελέτη, με τίτλο “Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης”. Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Είναι η πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει ότι τα εξουδετερωτικά αντισώματα διαρκούν για ένα χρόνο. Επιπλέον τα εξουδετερωτικά αντισώματα καλύπτουν και τις μεταλλάξεις», είπε η κα.Θεοδωρίδου . «Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου»,

τόνισε ακόμα.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως καταρρίπτονται τα επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων: Ότι δηλαδή δεν προστατεύουν για πολύ καιρό και ότι δεν καλύπτουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. «Επιχειρήματα αυτά, δεν ισχύουν και όσοι τα επικαλούνται είναι λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο εμβολιασμός όλων».

Είπε επίσης πως αναμένονται καινούργιες συστάσεις για την προστασία των ανοσοκατεσταλμένων.

Θεμιστοκλέους: Όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στους 40αρηδες

Όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στους 40αρηδες αρχής γενομένης από την Παρασκευή 21 Μαΐου, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι ηλικιακή ομάδα 40-44 μπορούσε να κλείσει ραντεβού μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ως προς τις παραδόσεις που αναμένονται:

Η Pfizer αναμένεται να δώσει εντός του Μαΐου 1,86 εκατ. δόσεις. Θα δώσει επιπλέον 566.000 δόσεις σε τέσσερις παραδόσεις εντός του μήνα. Η Moderna 308.000 δόσεις εντός του Μαΐου. Η AstraZeneca 348.000 δόσεις μέχρι το τέλος του μήνα. Και 450.000 με 500.000 εντός του Ιουνίου. Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Ο ίδιος είπε πως μέχρι τις 31 Μαΐου περιμένουμε να έχουν γίνει 5.600.000 εμβολιασμοί συνολικά, με πάνω από 3.500.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση και πάνω από 2.000.000 πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα