Κορονοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου

58% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση.

Ξεκινώντας την ενημέρωση η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών και τους λόγους που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη σωματική τους υγεία, αλλά και την ψυχική. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Επίσης, σημαντικός λόγος είναι η μείωση της διασποράς. Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανότητας να δημιουργηθούν νέες

μεταλλάξεις, καθώς ο ιός δεν θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει τον εμβολιασμό των εγκύων. Από την αρχή της πανδημίας, 29 έγκυες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 25 μέσα στο 2021. Δύο έχουν καταλήξει», είπε στη συνέχεια.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στη χορήγηση της τρίτης δόσης. Όπως είπε ο στόχος της χορήγησης τρίτης δόσης είναι για άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό, και έτσι σε αυτήν την περίπτωση ενέχει τη θέση της συμπληρωματική δόσης.

Ο δεύτερος στόχος είναι για να ενισχυθεί το επίπεδο των αντισωμάτων σε περιπτώσεις που αυτά έχουν μειωθεί.

Θεμιστοκλέους: 58% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση

Ο κ. Θεμιστοκλέους έδωσε τα στοιχεία, κατά τα οποία, ξεπεράσαμε σήμερα τα 11.525.000 εμβόλια, με το 58% του γενικού πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί με μία δόση, ενώ ποσοστό 55% επί του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους θα ανοίξει τις 14 Σεπτέμβρη.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα