Θεοδωρίδου: Δεν υπάρχει σύσταση για διενέργεια αναμνηστικής δόσης στους κάτω των 18 ετών

Ξεπεράσαμε τους 18,1 εκατ. εμβολιασμούς.

Το ενδιαφέρον όλης της κοινωνίας σήμερα επικεντρώνεται στο άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, έχουν χαθεί εκατομμύρια διδακτικές ώρες. Οι πόρτες της εισόδου στα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές οπωσδήποτε το 2022, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου ξεκινώντας την ενημέρωση.

Για τους εμβολιασμούς παιδιών: Σε άτομα ηλικίας

κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για διενέργεια τρίτης - αναμνηστικής - δόσης, παρά μόνον εάν υπάρχει επιβεβαιωμένο πρόβλημα υγείας (π.χ. ανοσοκαταστολή).

Για τα παιδιά που νοσούν χωρίς ή με λίγα συμπτώματα που έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους: Συστήνεται η χορήγησης μίας δόσης εμβολίου έπειτα από τρεις μήνες, ενώ εάν έχουν εμβολιαστεί με μία δόση ήδη, τότε δεν απαιτείται να εμβολιαστούν εκ νέου.

Θεμιστοκλέους: Ξεπεράσαμε τους 18,1 εκατ. εμβολιασμούς

Την ικανοποίησή του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος εξέφρασε, από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Περισσότεροι από 7.540.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση (71,8% του γενικού πληθυσμού). Περισσότεροι από 7.150.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (61,8% του γενικού πληθυσμού).

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς με την τρίτη - αναμνηστική δόση - 3.970.000 πολίτες την έχουν πραγματοποιήσει ήδη (62,8% επί των δικαιούχων).

Για τα ραντεβού εμβολιασμού παιδιών ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι το υπουργείο προχωρά άμεσα στο άνοιγμα νέων ραντεβού, ιδίως σε περιοχές που είχε εμφανιστεί πρόβλημα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα