Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» η Δυτική Αττική-392 ενεργά κρούσματα

Η Βάνα Παπαευαγγέλου εξήγησε τους λόγους που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε πιο ευρύ άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Οι κόποι όλων μας είχαν αποτέλεσμα», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την έναρξη της ενημέρωσης.

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που προβληματίζουν την επιτροπή μας για άρση μέτρων

Ιδιαίτερα υψηλή πληρότητα των ΜΕΘ μέχρι και σήμεραΜεγάλος αριθμός ενεργών κρουσμάτων στη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα

«Η επιδημιολογική εικόνα και η πληρότητα του ΕΣΥ δεν

είναι συγκρίσιμα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα επανέλθω στην ανάγκη να επανακαθορισουμε τη φούσκα μας».

Μαγιορκίνης: Το ποσοστό της θετικότητας έχει μεγάλη διακύμανση από μέρα σε μέρα

Η επιβάρυνση της επιδημίας στα βόρεια της χώρας διατηρείται, στα νότια παραμένει χαμηλή, τόνισε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε:

Το ποσοστό της θετικότητας έχει μεγάλη διακύμανση από μέρα σε μέρα και αυτό γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο ιός εξακολουθεί να μας αφορά όλους, είπε και υπενθύμισε ότι ο ιός μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα στους εσωτερικούς χώρους.

Χαρδαλιάς: Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα

«Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και έκανε αναφορά στις αποφάσεις που ελήφθησαν για το τι θα ισχύσει το προσεχές διάστημα με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οι οποίες ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα δεδομένα δεν αφήνουν καθόλου περιθώρια εφυσηχασμού είπε και αναφέρθηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Δυτική Αττική, όπου τα ενεργά κρούσματα όπως είπε ανέρχονται σε 392

Τα μέτρα αξιολογούνται διαρκώς και προσαρμόζονται ανάλογα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε πως μια βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας ίσως επιτρέψει μεγαλύτερο άνοιγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα