Χαρδαλιάς: Καθολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

Σκληρό lockdown σε τρεις περιοχές της χώρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς, πρόκειται για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα.

Σε αυτές τις περιοχές, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως τις 05:00, ενώ κλείνουν κομμωτήρια και click away.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι οι οποίοι για

την μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν άδεια από τον εργοδότη.

Ακόμα, κλειστές θα είναι οι εκκλησίες και οι χώροι λατρείας κάθε θρησκείας.

Επιπροσθέτως, προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων με μαζική υλοποίηση rapid test στο πληθυσμό και στοχευμένα σε εργαζομένους επιχειρήσεων των περιοχών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στις παραπάνω περιοχές.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Γκοριτσά, Σοφό του δήμου Ασπροπύργου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και της Ελευσίνας.

Τα εν λόγω μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 της Παρασκευής και θα έχουν ισχύ για επτά μέρες, όποτε και θα επαναξιολογηθούν.

Αναλυτικά τα οκτώ μέτρα:

Απαγορεύεται το click awayΕπιτρέπονται μόνο οι κηδείεςΑπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00Κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και κέντρα μανικιούρ, πεντικιούρΜοριακός έλεγχος κάθε πέντε μέρες σε εργαζομένους οίκων ευγηρίας, καθώς και σε ηλικιωμένους των τριών περιοχώνΕντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των περιοχών αυτώνΑναστέλλονται οι λαϊκές αγορέςΥποχρεωτικό rapid test στους πωλητές των λαϊκών αγορών που προέρχονται από αυτές τις περιοχές

Keywords
Τυχαία Θέματα