Κομισιόν: Η Άγκυρα διέκοψε τον έλεγχο στο τουρκικό πλοίο

Η επιχείρηση «Irini» δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την επιθεώρηση στο τουρκικό πλοίο την περασμένη Κυριακή καθώς υπήρξε διακοπή από την τουρκική πλευρά.

«Μέχρι τη στιγμή της διακοπής της επιθεώρησης, δεν βρέθηκε τίποτα που να ήταν παράνομο. Αλλά δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί η επιθεώρηση γιατί υπήρξε διακοπή από την τουρκική πλευρά» σημείωσε ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το τουρκικών συμφερόντων πλοίο που επιχείρησαν να ελέγξουν οι

γερμανικές ένοπλες δυνάμεις –προτού εμποδιστούν από την Άγκυρα- ήταν ύποπτο «εδώ και καιρό» για μεταφορά όπλων στην Λιβύη. Σύμφωνα με το Πρακτορείο, για το εμπορικό πλοίο «Rosaline A» υπήρχαν από καιρό υποψίες ότι χρησιμοποιείται για παράνομες παραδόσεις όπλων στην Λιβύη και είχε συνταχθεί ακόμη και ειδική έκθεση από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σε θέματα εμπάργκο όπλων. Η έκθεση βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας, αναφέρουν κύκλοι της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα