Κλάδοι ένδυσης-υπόδησης: Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό εργασίας Κ. Χατζηδάκη

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των κλάδων ένδυσης και υπόδησης ΣΕΠΕΕ – ΣΚΕΕ – ΕΛΣΕΒΒΥΕ, με θέμα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκαν οι θέσεις των κλάδων σε όλα τα επιμέρους ζητήματα που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στις επιχειρήσεις όπως : η εξομοίωση της απόλυσης εργατοτεχνιτών με τους μισθωτούς, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι

οικογενειακές παροχές, το υποχρεωτικό πενθήμερο, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η υπερεργασία, η αν αιτιώδης καταγγελία, η προστασία του δικαιώματος στην εργασία κ.α.π.

Η συνάντηση είχε μεγάλη διάρκεια, έγινε σε καλό κλίμα και σε κάποια θέματα υπήρξε κατανόηση των προβλημάτων που θα δημιουργήσουν κατά την εφαρμογή τους.

Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί στον υπουργό συμπληρωματικό υπόμνημα με εκείνα τα θέματα που συζητήθηκαν τα οποία θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο.

Στη συνάντηση μετείχαν εκτός του υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Γενική Γραμματέας κυρία Άννα Στρατινάκη και το νομικό επιτελείο του υπουργού.

Από πλευράς των κλάδων μετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΕ Βασίλης Μασσέλος, ο πρόεδρος του ΣΚΕΕ Παντελής Κουρμπέλας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΣΕΒΒΥΕ Σπύρος Χανιωτάκης, ο Διευθυντής του ΣΕΠΕΕ Θεόφιλος Ασλανίδης, ο σύμβουλος του ΣΚΕΕ Μελέτης Καραμπίνης και η νομική σύμβουλος – ειδική σε εργατικά θέματα Χρυσηίς Πουλάκου.

ΣΕΠΕΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα