Κιλιντζάρογλου: Ζητώ πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

"Απασφάλισε" ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου και ηγέτης της αντιπολίτευσης καθώς ζήτησε και επίσημα, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Τουρκία

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ζήτησε μέσω twitter τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να ασκηθεί γενικευμένη πίεση στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Στο μήνυμά του

έκανε λόγο για επιστροφή στην "ομαλότητα" στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, ζητώντας άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών σε μια χώρα που ταλανίζεται από φτώχεια και δεκάδες άλλα εσωτερικά προβλήματα. Στο μήνυμά του αναφέρει: "Ζητώ πρόωρες εκλογές για την Τουρκία. Εκλογές! Αμέσως μάλιστα".

Το μήνυμα κλείνει με το #HemenSeçim, που μεταφράζεται ως "Εκλογές Τώρα", ένα "πιασάρικο" hashtag που δημιούργησε το επιτελείο του Τούρκου πολιτικού με σκοπό να γίνει trend στα social media της Τουρκίας και να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, ωστόσο προέβη επίσης σε δηλώσεις στα στελέχη του κόμματός του, κατηγορώντας την πανδημία ως την υπεύθυνη για τα προβλήματα της Τουρκίας, δίνοντας έμφαση στη στήριξη της χώρας στον τουριστικό κλάδο που πλήττεται από την πανδημία αλλά και στα μέτρα που ενδεχομένως "μπλοκάρουν" την τουρκική οικονομία.

ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ'
Keywords
Τυχαία Θέματα