Κέρδη στη Wall - Προς νέα ρεκόρ Nasdaq και S&P 500

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τους Nasdaq και S&P 500 να οδεύουν προς νέα ιστορικά υψηλά, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, τα οποία θα δημοσιευθούν σήμερα.

Τα πρακτικά αναμένεται να δείξουν στοιχεία σχετικά με τη συζήτηση "εντός των τειχών" της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ

για το πότε αναμένεται η έναρξη σύσφιγξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed.

Οι επενδυτές εξετάζουν διάφορά σημάδια που πιθανόν να αποδεικνύουν ότι η οικονομική ανάπτυξη που ακολούθησε την "καταβύθιση" των αρχών της πανδημίας πιθανόν να αγγίζει τα όριά της. Ο δείκτης του ISM για τον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούνιο, δείχνοντας επιβράδυνση της επέκτασης,

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομόλογου, το οποίο σήμερα υποχωρεί κατά 4,1 μονάδες βάσης στο 1,3322%, ενώ νωρίτερα έπεσε κάτω από το 1,3% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, σε μια ακόμα ένδειξη ότι οι επενδυτές αμφιβάλλουν για την περαιτέρω δυναμική της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

"Οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να διαψεύδουν τις περισσότερες προσδοκίες και σήμερα, κατρακυλώντας για λίγο στο 1,3%", δήλωσε στο CNBC ο Jim Paulsen, αναλυτής στην Leuthold Group. "Όπως συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, η πορεία των αποδόσεων των ομολόγων και των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου αλληλοεπηρεάζονται. Οι traders θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη αυτή, όσο ο τεχνολογικός δείκτης του S&P 500 θα πλησιάζει το ιστορικό υψηλό του τον περασμένο Σεπτέμβριο".

Δείκτες - Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει περίπου 50 μονάδες στα επίπεδα των 34.630, ο ευρύτερoς S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,30% πέριξ των 4.350 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,32% πάνω από τις 14.700 μονάδες κινούμενος σε επίπεδο νέου ιστορικού υψηλού.

Ως προς τις επιμέρους μετοχές η American Express προσθέτει 1,7% ή 2,91 δολάρια και η Apple ενισχύεται κατά 1,1% ή 1,60 δολάρια, ωθώντας ανοδικά τον Dow Jones, μαζί με τις IBM (+0,77%), Dow (+0,65%) και Procter & Gamble (0,74%).

Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου υποχωρούν, με την Goldman Sachs να σημειώνει πτώση 0,87% και τη JPMorgan να καταγράφει οριακές απώλειες του 0,05%.

Στα εταιρικά νέα η Planet Labs πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με την εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού dMY Technology Group, σε μια συμφωνία που αποτιμά την Planet σε περίπου 2,8 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, εμπιστευτικό αίτημα για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στις ΗΠΑ υπέβαλε η εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού Chobani, βασικός ανταγωνιστής της ΦΑΓΕ στην παγκόσμια αγορά του greek style yogurt, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, τόνισε ότι η αποτίμηση της εταιρείας θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα