Κάτω από τα 40.000 δολ. διατηρείται το Bitcoin, μετά τη διάψευση Amazon

To Bitcoin διατηρείται την Τρίτη κάτω από τα 40.000 δολάρια, μετά την διάψευση από πλευράς της Amazon.com των πληροφοριών ότι θα αρχίσει να δέχεται, μέσα στο 2021, πληρωμές στο συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα.

Το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα στον κόσμο κυμαινόταν περί τα 37.532 δολάρια λίγο μετά την 1.30 μ.μ. το απόγευμα ώρα Ελλάδος στο Λονδίνο. Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum, υποχωρούν.

Η κίνηση της τιμής του Bitcoin υποδεικνύει ότι

η πρόσφατη υψηλή μεταβλητότητα βαδίζει προς το τέλος της, Τη Δευτέρα, η τιμή είχε εκτιναχθεί στη βάση της φήμης περί αποδοχής του κρυπτονομίσματος από την Amazon, με βάση αναρτήσεις στελέχους της εταιρείας σχετικές με το Bitcoin. Το ράλι υποχώρησε μέσα σε λίγες ώρες, όταν εκπρόσωπος της εταιρείας διέψευσε τις φήμες περί αποδοχής του ψηφιακού νομίσματος ως μέσου πληρωμής, εντός μάλιστα του έτους.

Επενδυτές οι οποίοι έτρεξαν να καλύψουν τις short θέσεις τους έναντι του Bitcoin ενίσχυσαν χθες το κρυπτονόμισμα έως τα 40.545 δολάρια, το υψηλότερο σημείο του από τις 15 Ιουνίου. Περισσότερα από 950 εκατ. δολ. short θέσεων ρευστοποιήθηκαν τη Δευτέρα, τα περισσότερα από τις 19 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της Bybt.com, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Οι τελευταίες "απότομες στροφές" έρχονται εν μέσω ανησυχιών για "ψύχρανση" του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, η οποία ακολούθησε το τρελλό ράλι του Bitcoin μέχει περίπου τα 65.000 δολάρια, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών από πλευράς ρυθμιστικών αρχών ανά τον κόσμο, τόσο για χρηματοοικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους.

Νωρίτερα, εξάλλου, το Bloomberg News ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι στις ΗΠΑ εξετάζεται η έναρξη έρευνας για τα στελέχη που βρίσκονται πίσω από το κρυπτονόμισμα Tether, σχετικά με το κατά πόσον διέπραξαν ή όχι τραπεζική απάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα