Καράτζη: Συνέστησε νέα εταιρεία στον κλάδο ενέργειας μετά την είσοδο στις αερομεταφορές

Επικεφαλής είναι ο Αντώνης Καράτζης, 45 ετών.

Μετά την ίδρυση αεροπορικής εταιρείας, ο πολυσχιδής όμιλος από το Ηράκλειο της Κρήτης «Καράτζη Βιομηχανικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α.Ε.» προχώρησε στην ίδρυση άλλης μιας εταιρείας, αυτή τη φορά στον κλάδο της ενέργειας.
Η νεοσύσταση επιχείριση ονομάζεται «ODINSON ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (διακριτικός τίτλος «ODINSON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ») και θα δραστηριοποιηθεί

στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος. Επικεφαλής τόσο του ομίλου όσο και της νεοσύστασης Odinson A.E. είναι ο Αντώνης Καράτζης, 45 ετών ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το καταστατικό της ο σκοπός της είναι:
1. (α) Tην, με κάθε τρόπο, εισαγωγή, αγορά, προμήθεια, εμπορία, πώληση και διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων ενεργειακών προϊόντων σε οποιαδήποτε μορφή (προϊόντα με φυσική παράδοση ή/και χρηματοοικονομικά). Ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά ως επιπλέον ενεργειακά προϊόντα αναφέρονται τα καύσιμα για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ατμός , θερμό ύδωρ και φυσικό αέριο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικώς της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε τελικούς καταναλωτές στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της δραστηριότητας της εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία έχει επιπλέον σκοπό και την δέσμευση δυναμικότητας στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδας με γειτονικές χώρες ή σε οποιεσδήποτε άλλες ηλεκτρικές διασυνδέσεις στο εξωτερικό.
(β) Tην αγορά, προμήθεια, εμπορία, πώληση και διάθεση με κάθε τρόπο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και άλλων ενεργειακών προϊόντων, όπως καυσίμων για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ατμού ,θερμού ύδατος και φυσικού αερίου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικώς της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε τελικούς καταναλωτές στην Ελλάδα.
(γ) την ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση, συντήρηση και απόκτηση ή συμμετοχή σε εργοστάσια παραγωγής θερμοηλεκτρικής ενέργειας, οποιουδήποτε τύπου, στην Ελλάδα,
(δ) Την κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση, απόκτηση ή συμμετοχή σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.(ε) την αγορά, πώληση, διάθεση και εκμετάλλευση καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας και οποι ωνδήποτε άλλων ενεργειακών προϊόντων, όπως ατμός , θερμό νερό και φυσικο αέριο, καθώς και καυσίμων προοριζόμενων για την λειτουργία των εργοστασίων της παραγωγής ενέργειας.
στ) Την απόκτηση, αποθήκευση, μεταφορά, διαvoμή και εμπορία πώληση και διάθεση φυσικών αερίων υδρoγovαvθράκωv (φυσικού αερίου) που θα προέρχονται από εγχώρια κοιτάσματα ή θα εισάγονται από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης ενδεικτικώς της πώλησης φυσικού αερίου σε τελικούς καταναλωτές στην Ελλάδα.
ζ) τη κατεργασία βιομάζας, στερεών ή υγρών καυσίμων ή άλλων υλών για τηv παραγωγή αερίων υδρoγovαvθράκωv.
η) την εκμετάλλευση ή συμμετοχή στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων αερίωv υδρoγovαvθράκωv τόσο στηv Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
θ) την ανάληψη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη κατεργασία ή τηv καύση φυσικού αερίου για την παραγωγή ετέρων προϊόντων ή άλλης μορφής
ενέργειας και την αποθήκευση, μεταφορά, διανομή και εμπορία αυτών.
ι)τη κατασκευή λειτουργία και εκμετάλλευση αγωγών και δικτύων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου καθώς και των εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για την επιδίωξη των σκοπών της
ια) κάθε άλλη συναφή με τις ανωτέρω δραστηριότητες λειτουργία, συναλλαγή ή υπηρεσία.

Πολυσχιδής δραστηριότητα

Ο όμιλος «Καράτζη» δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικών υλικών συσκευασίας, διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία (Nana Golden Beach, Nana Princess Suites Villas & Spa) και έχει επεκταθεί την τελευταία δεκαετία στον κλάδο της ενέργειας όπου έχει εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.

Προσφάτως ίδρυσε αεροπορική εταιρεία την Panellenic Private Aviation, η οποία διαθέτει ένα αεροπλάνο και ξεκίνησε πτήσεις για στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες,
Ο κρητικός όμιλος ήταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι το 2020, όταν και αποφάσισε να βγει εκτός καθώς δεν χρειαζόταν χρήματα από τρίτους για να χρηματοδοτήσει τα διάφορα αναπτυξιακά σχέδια, που εξελίσσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα