Καραμανλής: Το 2021 οι νέοι συρμοί τραμ-Πιο πυκνά δρομολόγια λεωφορείων

Τις κινήσεις του υπουργείου Μεταφορών για το τεράστιο ζήτημα των συγκοινωνιών που έγινε εντονότερο με την πανδημία εξήγησε σε απάντηση του στην σχετική ερώτηση της βουλευτή του Μερα25 Αγγελικής Αδαμοπούλου, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής.

«Εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε και δεδομένων των λόγων δημόσιας ασφάλειας που συντρέχουν, η ΟΣΥ ΑΕ έχει ήδη προβεί σε πύκνωση των δρομολογίων όλων των

λεωφορειακών γραμμών, τα δρομολόγια του Μετρό έχουν ήδη πυκνώσει και η συχνότητα διέλευσης των συρμών από τους σταθμούς είναι βελτιωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους» αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών.

Μάλιστα, ενημερώνει ότι έχουν ήδη φτάσει στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού οι πρώτοι 4 συρμοί τραμ και βρίσκονται σε διαδικασία δοκιμών. «Η ένταξη των 25 συνολικά συρμών τραμ στην κυκλοφορία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί σταδιακά κατά το 1ο εξάμηνο του 2021, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται η προμήθεια 7 νέων διρευματικών συρμών του Μετρό για τις ανάγκες της Γραμμής 3, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση προς Πειραιά και λειτουργήσει η σύνδεση αυτού με το Αεροδρόμιο» αναφέρει ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμανλής στην απάντηση του ανάφερε:

«Η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης του συγκοινωνιακού έργου της ΟΣΥ ΑΕ ανέδειξε ότι η επιχειρησιακή δυνατότητά της κυμαίνεται σε χαμηλό πλαίσιο απόδοσης στο παρόν χρονικό διάστημα, λόγω της μη διαθεσιμότητας ικανού αριθμού λεωφορείων και οδηγών, δεδομένης της παλαιότητας των υφιστάμενων οχημάτων και του αυξημένου κόστους συντήρησης αυτών για την καθημερινή λειτουργία τους. Προκειμένου να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχεια της ασφαλούς και αξιόπιστης παροχής συγκοινωνιακού έργου προς το επιβατικό κοινό, αποφασίσθηκε η προμήθεια νέων λεωφορείων με διαδικασίες διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα