Κακοκαιρία πλήττει από τα βορειοδυτικά - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Κακοκαιρία πλήττει από τα βορειοδυτικά τη χώρα μας, καθώς ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την κεντρική Ευρώπη (κακοκαιρία Ciarán) έχει προσεγγίσει τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας. Το μέτωπο διασχίζει τη χώρα κινούμενο προς τα ανατολικά. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τον μεγαλύτερο όγκο νερού δέχθηκε η Ήπειρος, ωστόσο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα

σε πολλές περιοχές της χώρας, με το επεισόδιο βροχόπτωσης να κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική). Παροδικές καταιγίδες αναμένονται στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας. Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7-8 Μποφόρ, συνοδεία υψηλού κυματισμού, άνω των τεσσάρων μέτρων. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ξάνθη. Υπήρξαν δεκάδες πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε οροφές σπιτιών, ενώ ανεμοστρόβιλος έγινε αιτία να αναποδογυρίσουν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από μεγάλο super market της πόλης.

Η έντονη καταιγίδα συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά. Υπήρξαν και πολλές πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια σπιτιών που προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα. Μάλιστα η κακοκαιρία ξήλωσε μέχρι και περιφράξεις γηπέδων.

Ανεμοστρόβιλος, επίσης, σημείωσε καταστροφές και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Ο ισχυρός αέρας έριξε δένδρα, μια κολώνα της ΔΕΗ, ενώ παρασύρθηκε και μία στέγη. Προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Στο Γομάτι ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα ενώ δέντρα έπεσαν και στην περιοχή του Βατοπεδίου.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με αποτέλεσμα το επαρχιακό δίκτυο σε ορισμένα χωριά να έχει υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, καθίσταται αδύνατη η προσπέλαση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο ορισμένων χωριών, ενώ έχουν σημειωθεί και προβλήματα ηλεκτροδότησης στα ορεινά και πεδινά της περιοχής.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταπτώσεις βράχων και αρκετή λάσπη είναι επίσης το αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών στα ορεινά της Π.Ε. Τρικάλων, με 12 μηχανήματα της ΠΕ να επιχειρούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις καταστροφές.

Σε τέσσερα χωριά της ορεινής Καλαμπάκας η οδική σύνδεση γίνεται από την πλευρά της Πύλης καθώς η οδική σύνδεση από την πλευρά της Καλαμπάκας έχει διακοπεί.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή με συνέπεια να πέσουν δέντρα μέσα στους δρόμους κόβοντας κυριολεκτικά την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας 'Αννας. Για ώρες πάρα πολλά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα καθώς κόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Οι άνεμοι είχαν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στο πλατανόδασος του Κηρέως και χρειάστηκε να επέμβουν συνεργεία της πυροσβεστικής αλλά και της δημοτικής αρχής, για να τα απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και στη συνέχεια τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Keywords
Αναζητήσεις
kakokairia-plittei-apo-ta-voreiodytika---pou-entopizontai-provlimata.htm
Τυχαία Θέματα